ειδήσεις

Επαναστατικό ιπτάμενο αυτοκίνητο… χωρίς υποχρέωση διπλώματος πτήσης

 


Η εταιρεία Doroni Aerospace που εδρεύει στο Μαϊάμι ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε πετυχημένες δοκιμές ενός φουτουριστικού σχεδιασμού ιπτάμενου αυτοκινήτου που κατασκευάζει δίνοντας στη δημοσιότητα ένα σχετικό βίντεο από την ανύψωση του σκελετού του σκάφους που ονομάζεται Doroni H1. Το σκάφος αυτό που στην τελική του μορφή θα έχει φουτουριστικό σχεδιασμό θα πετά σε ύψος εκατοντάδων μέτρων με ταχύτητα περίπου 200 χλμ./ώρα.

Το όχημα που ανήκει στην κατηγορία των οχημάτων eVTOL (ηλεκτρικά ιπτάμενα οχήματα κάθετης απογείωσης/προσγείωσης) θα έχει αυτονομία περίπου 100 χλμ. απευθυνόμενο για χρήση εντός αστικών περιοχών. Θα μπορεί να φορτίζεται εύκολα και γρήγορα μέσα στο γκαράζ του ιδιοκτήτη του με την εταιρεία να έχει αποφασίσει να το καταχωρήσει στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στην κατηγορία «Light Sport Aircraft» για τα οποία η χρήση τους απαιτεί ένα κοινό δίπλωμα αυτοκινήτου και μια εκπαίδευση 20 ωρών.

Η εταιρεία προγραμματίζει την πώληση των πρώτων οχημάτων της σε δύο χρόνια με την τιμή να είναι αρκετά τσουχτερή αφού για να αποκτήσει κάποιος το Doroni H1 θα πρέπει να καταβάλει 350 χιλιάδες δολάρια. Την απήχηση που θα έχει το όχημα περιμένουν οι περίπου 1,550 επενδυτές που χρηματοδότησαν την εταιρεία μέσω της διαδικασίας διαδικτυακής συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding).

Naftemporiki.gr

About Freegr network

Από το Blogger.