ειδήσεις

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να διπλασιάσει τον ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης μέχρι το 2035

Έρευνα της Accenture αποκαλύπτει ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να διπλασιάσει τον ετήσιο ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης έως το 2035, αλλάζοντας την ίδια τη φύση της εργασίας και επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση ανάμεσα σε ανθρώπους και μηχανές. Ο αντίκτυπος των AI τεχνολογιών στο επιχειρείν αναμένεται να αυξήσει την παραγωγικότητα του εργατικού δυναμικού μέχρι και 40%, αλλάζοντας ριζικά τον τρόπο εργασίας και ενισχύοντας το ρόλο των ανθρώπων στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων.
Όπως δήλωσε ο Paul Daugherty, Chief Technology and Innovation Officer της Accenture: “Η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να μετασχηματίσει το επιχειρείν, με τρόπους που δεν έχουμε δει από τα τέλη του 20ου αιώνα με την επίδραση της τεχνολογίας υπολογιστών. Η συνδυαστική επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης, του cloud, των εξελιγμένων analytics και άλλων τεχνολογιών ήδη αρχίζει να αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο εκτελούνται οι εργασίες από τους ανθρώπους και τους υπολογιστές, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο οι οργανισμοί αλληλοεπιδρούν με τους καταναλωτές, και όλα αυτά με θεαματικό τρόπο.
Η έρευνά μας καταδεικνύει ότι, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη ωριμάζει μπορεί να επιταχύνει την οικονομική ανάπτυξη και, δυνητικά, να λειτουργήσει ως αντίδοτο για τη στάσιμη παραγωγικότητα και τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού που παρατηρούνται τις τελευταίες δεκαετίες”. Το Accenture Institute for High Performance, σε συνεργασία με τη Frontier Economics, μοντελοποίησε τον αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης σε 12 αναπτυγμένες οικονομίες, οι οποίες αθροιστικά δημιουργούν >50% του παγκόσμιου οικονομικού προϊόντος. Η έρευνα συνέκρινε το μέγεθος που θα έχει η οικονομία κάθε χώρας το 2035, βάσει ενός αρχικού σεναρίου, στη λογική της αναμενόμενης οικονομικής ανάπτυξης με τις υπάρχουσες συνθήκες και ένα AI σενάριο, το οποίο υπολογίζει την αναμενόμενη οικονομική ανάπτυξη, με την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στην οικονομία. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, οι ΗΠΑ είναι η χώρα που θα επωφεληθεί περισσότερο από την τεχνητή νοημοσύνη, αυξάνοντας τον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξής της από 2,6% σε 4,6% το 2035, κάτι που μεταφράζεται σε επιπλέον 8,3 τρις δολάρια, σε όρους ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας. Το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να αποκομίσει επιπλέον 814 δις δολάρια μέχρι το 2035, αυξάνοντας έτσι το ρυθμό αύξησης της ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας από 2,5% σε 3,9%.

About Freegr network

Από το Blogger.