carPC

Oλογράμματα είναι το μέλλον του περιβάλλοντος εργασίας στα αυτοκίνητα

Η BMW έχει παρουσιάσει πολλά συναρπαστικά concepts και αρκετά από αυτά κατάφεραν να βγουν και στην παραγωγή όπως για παράδειγμα η εφαρμογή ConnectedDriveπου έχει τον ρόλο προσωπικού βοηθού. 
Κάποια άλλα όμως, όπως η μηχανή Motorrad Vision Next 100 που θα ισορροπεί από μόνη της τόσο καλά ώστε ο οδηγός δεν θα χρειάζεται καν να φοράει κράνος, θα χρειαστούν αρκετά χρόνια ακόμη για να κάνουν την εμφάνιση τους μιας και η τωρινή τεχνολογία δεν είναι αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες των σχεδίων της. Αυτό όμως δεν σταματάει την BMW από το να προγραμματίζει την παρουσίαση στη CES 2017 ενός ακόμη concept με το όνομα HoloActive Touch, ένα εικονικό περιβάλλον εργασίας δηλαδή για αυτοκίνητα. Σύμφωνα με την περιγραφή της BMW, το περιβάλλον θα σου επιτρέπει να ελέγχεις τις λειτουργίες του αυτοκινήτου με κινήσεις των χεριών, επιτρέποντας στους οδηγούς να χρησιμοποιήσουν την ορατή και απτή αλληλεπίδραση μεταξύ οδηγού – οχήματος αντί για τις συμβατικές οθόνες αφής.
Θεωρητικά, θα προβάλει ολογράμματα των επιλογών ελέγχου, πάνω από την κεντρική κονσόλα και στο ύψος του τιμονιού, επιτρέποντας στον οδηγό να το χειριζεται χρησιμοποιώντας ένα ελεύθερο χέρι. Μια κάμερα θα εντοπίζει την τοποθεσία των δακτύλων και το σύστημα θα εκπέμπει έναν “παλμό” όταν μια λειτουργία θα ενεργοποιείται. Η BMW δεν αναφέρει πότε θα ενσωματώσει το HoloActive Touch στις σειρές αυτοκινήτων της διευκρίνησε όμως ότι κάποια concepts που παρουσίασε σε προηγούμενες CES, όπως το σύστημα ελέγχου με χειρονομίες του 2015, είναι τώρα διαθέσιμο στις σειρές 5 και 7 όπως και το AirTouch που παρουσιάστηκε πέρυσι και το οποίο είχαμε δει από κοντά. Σίγουρα, στην παρουσίαση στην έκθεση CES 2017, θα πάρουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του HoloActive Touch και θα δούμε αν ένα σύστημα ολογραμμάτων που θα εκπέμπει φως δίπλα στον οδηγό, θα βοηθάει ή θα αποσπά την προσοχή κατά την οδήγηση.

About Freegr network

Από το Blogger.