ειδήσεις

Jarvis το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης του fb

Πλησιάζοντας στο τέλος του έτους, ο Zuckerberg δημοσίευσε ένα βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, στο οποίο βλέπουμε τι έχει καταφέρει. 
Σε γενικές γραμμές, το σύστημα που ανέπτυξε ο ίδιος δεν φέρνει κάποιες σημαντικές διαφορές απ' ότι έχουμε συνηθίσει από άλλα παρόμοια συστήματα, ενώ σε αναλυτικό άρθρο που αναφέρει τα στάδια ολοκλήρωσής του όλου σχεδίου, ο Zuckerberg αναφέρει ότι περίμενε ότι το όλο σχέδιο θα ήταν πιο δύσκολο. Η αλληλεπίδραση με το Jarvis γίνεται φυσικά μέσω φωνητικών εντολών, στις οποίες εντύπωση προκαλεί η φωνή με την οποία μιλάει το σύστημα, που δεν είναι άλλη από αυτή του ηθοποιού Morgan Freeman.
Πριν μερικές εβδομάδες, ο Zuckerberg είχε ρωτήσει την κοινότητα του Facebook για το ποιος πιστεύει θα ήταν ο ιδανικότερος να χαρίσει τη φωνή του στο σύστημά του, με τον Freeman να κυριαρχεί σε ψήφους. Στις λειτουργίες που εκτελεί το Jarvis και βλέπουμε στο βίντεο περιλαμβάνεται το ψήσιμο τοστ, η εκμάθηση της κινέζικης γλώσσας στην κόρη του Mark, η ενημέρωση για τα ραντεβού της ημέρας, η ενημέρωση για το ποιος χτυπάει το κουδούνι του σπιτιού ενώ η επικοινωνία μπορεί να γίνει και μέσω του Messenger με το σχετικό bot. Όπως αναφέρει ο Zuckerberg, θα συνεχίζει να αναπτύσσει το Jarvis και την επόμενη χρονιά, με στόχο το σύστημα να μαθαίνει και να εκτελεί μόνο του νέες λειτουργίες στο σπίτι. insomnia

About Freegr network

Από το Blogger.