freegr

Εξαιρετικές οι πωλήσεις για το NES Classic Edition

Αρκετές οι ειδήσεις για την Nintendo αυτή τη περίοδο και σίγουρα τα νέα για το NES Classic Edition, που είχε ανακοινωθεί αυτό το καλοκαίρι και ξεκίνησε να διατίθεται στις 11 Νοεμβρίου, μόνο καλά μπορούν να χαρακτηριστούν. 
Ούτε λίγο, ούτε πολύ, η σύγχρονη έκδοση της κλασικής κονσόλας της δεκαετίας του 80, κατάφερε να πουλήσει μέσα σε έναν μήνα, σχεδόν όσα κομμάτια πούλησε το Wi U μέσα σε 6 μήνες! Φαίνεται ότι πολλοί επένδυσαν στο NES Classic Edition για την ψυχαγωγία την δική της και ίσως και των παιδιών τους, μιας και η απλότητα των platform games τα κάνει ιδιαίτερα προσιτά στα μικρά παιδιά. Η Nintendo κατάφερε να πουλήσει 196 χιλιάδες NES Classic Edition, μόνο στην Αμερική και μόλις σε έναν μήνα, με την νέα mini κονσόλα να εξαφανίζεται από τα εικονικά και φυσικά ράφια των καταστημάτων τάχιστα. Για σύγκριση το Wii U από τον Απρίλιο έως και τον Σεπτέμβριο πούλησε 220 χιλιάδες κομμάτια στην Αμερική. Με προτεινόμενη τιμή λιανικής τα $60, δεν χρειάστηκε να περάσει πολύς καιρός ώστε να παρουσιαστεί έλλειψη, κάτι που επέτρεψε σε πολλούς να ανεβάσουν πωλήσεις στο eBay με τιμές ακόμα και τριπλάσιες της προτεινόμενης.
Η Nintendo προφανώς δεν περίμενε την επιτυχία αυτή της mini κονσόλας, αλλιώς σίγουρα θα έχει πουλήσει πολύ περισσότερα κομμάτια. Η εταιρία μάλιστα βρέθηκε να απολογείται και να προσπαθεί να πείσει μέσω ανακοινώσεων ότι δεν περιορίζει εσκεμμένα την διαθεσιμότητα της κονσόλας στην αγορά, ώστε να μην πληγούν οι πωλήσεις των υπόλοιπων προϊόντων της, επιβεβαιώνοντας ότι τροφοδοτεί καθημερινά την αγορά με νέες παρτίδες. Το NES Classic Edition εξομοιώνει το 8-bit Nintendo Entertainment System ή πιο απλά NES, που είχε κυκλοφορήσει την δεκαετία του 80. Η σχεδίασή της κονσόλας και των χειριστηρίων παραπέμπει στο αυθεντικό μοντέλο, ενώ ενσωματωμένοι σε αυτήν βρίσκονται 30 γνωστοί τίτλοι παιχνιδιών της εποχής εκείνης.

About Freegr network

Από το Blogger.