ειδήσεις

Intel Core i7 7700K: Κυκλοφορεί σύντομα..και οπλοφορεί!

Στα forums του Anandtech, μέλος πραγματοποίησε delid του επεξεργαστή Core i7 7700K και είδε πως οι θερμοκρασίες έπεσαν κατά 30 περίπου τοις εκατό κάνοντας τον επεξεργαστή stable και στα 5GHz! Ήδη από την είδηση του Tom's Hardware είχαμε επιβεβαιώσει πως οι Kaby Lake με αρχηγό τον Core i7 7700K θα είναι ελαφρώς πιο ζεστοί σε σχέση με τους τωρινούς Skylake ενώ θα είναι απειροελάχιστα πιο γρήγοροι μιας και βασίζονται στην ίδια αλλά optimized αρχιτεκτονική και λιθογραφία των 14nm FinFET της Intel. Το μέλος του Anandtech "RichUK" έχει στα χέρια του έναν 7700K τον οποίο και έκανε delid για να εντοπίσει τις διαφορές.
 Αρχικά τα 5GHz ήταν εφικτά με τάση 1.34V ενώ 1.264V απαιτούνταν για μια σταθερή συχνότητα λειτουργίας στα 4.7GHz επάνω σε μια Corsair H100i. Σε benchmarks και stress tools όπως το Prime95, ο επεξεργαστής έτρεχε με θερμοκρασίες 96C στα 5GHz κάτι που οδηγεί σε throttling σε ορισμένες περιπτώσεις.
Οπότε το επόμενο βήμα ήταν το delid, και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά μιας και ο 7700K "κέρδισε" 30 ολόκληρους βαθμούς Κελσίου τρέχοντας στα 5GHz με τάση 1.344V με θερμοκρασίες 66 βαθμούς maximum. Σε αυτό βοήθησε σημαντικά και η θερμοαγώγιμη πάστα CoolLaboratory Liquid Ultra η οποία μπήκε ανάμεσα από το die και το heatspreader αντικαθιστώντας τη θερμοαγώγιμη της Intel. Να θυμίσουμε ότι εάν σκέφτεστε κάτι ανάλογο για τον δικό σας, η διαδικασία του delid ακυρώνει σε κάθε περίπτωση την εγγύηση του επεξεργαστή!

About Freegr network

Από το Blogger.