ειδήσεις

ΕΠΙΔΗΜΑ "ΖΟΜΠΙ" ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ..ΧΟΡΤΟΥ

Το θέαμα ήταν αλλόκοτο ακόμα και για τα δεδομένα της Νέας Υόρκης: καμιά τριανταριά άνθρωποι τρέκλιζαν στο πεζοδρόμιο, με το βλέμμα τους κενό και τα χέρια τους να τρεμοπαίζουν. Τα σποραδικά βογγητά τους έδιναν έμφαση στο επείγον της κατάστασης. Η «επιδημία ζόμπι», όπως την βάφτισαν οι γιατροί, χτύπησε 33 άτομα σε μια γειτονιά του Μπρούκλιν στις 12 Ιουλίου.
Αιτία ήταν ένα συνθετικό κανναβινοειδές, δεκάδες φορές πιο ισχυρό από την ίδια την κάνναβη, αναφέρουν ερευνητές στην επιθεώρηση New England Journal of Medicine. Ευτυχώς, όλοι επέζησαν χωρίς σοβαρές συνέπειες. Δεκάδες συνθετικά κανναβινοειδή, τα οποία αναπτύχθηκαν από φαρμακοβιομηχανίες, εργαστήρια ή τρελούς επιστήμονες, έχουν φτάσει τα τελευταία χρόνια στην αγορά. Συνδέονται στους ίδιους υποδοχείς του εγκεφάλου με τα δραστικά συστατικά της κάνναβης, είναι όμως έως και 100 φορές πιο δραστικά και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές παρενέργειες όπως βλάβες στην καρδιά, υπερθερμία και νεφρική βλάβη. Ένα νέο συνθετικό ναρκωτικό φτάνει στην Ευρώπη κάθε εβδομάδα Η συνθετική κάνναβη διαλύεται συνήθως σε υγρά και ψεκάζεται σε ξερά φύλλα από άσχετα φυτά.
Για να παρακάμπτεται η νομοθεσία κατά των ναρκωτικών, τα συνθετικά κανναβινοειδή συχνά πωλούνται ως «αρωματικά χώρου» ή άλλα προϊόντα που δεν προορίζονται για ανθρώπινη χρήση. Σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τους υπεύθυνους για την «επιδημία» στο Μπρούκλιν, ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο ανέλυσαν το χόρτο που βρήκαν στην κατοχή ενός θύματος, τυλιγμένο σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο που έγραφε «AK-47 24 Karat Gold». Η χημική ανάλυση έδειξε ότι το χόρτο είχε ψεκαστεί με την ουσία AMB-FUBINACA, ένα ισχυρό συνθετικό κανναβινοειδές παρόμοιο με μια ουσία που αναπτύχθηκε από τη Pfizer το 2009 για τη μελέτη των κανναβινοειδών υποδοχέων στον εγκέφαλο.

About Freegr network

Από το Blogger.