τεχνολογία

Η Intel ανακοίνωσε την οικογένεια επεξεργαστών Xeon E3-1200 v6

Σύμφωνα με την Intel, στις βελτιώσεις συμπεριλαμβάνεται η υψηλότερη ταχύτητα, οι βελτιστοποιημένες δυνατότητες μνήμης, η hardware-enhanced ασφάλεια που προσφέρεται καθώς και η μεγαλύτερη αξιοπιστία, ενώ επιπλέον υποστηρίζονται οι τελευταίας γενιάς επεξεργαστές γραφικών Intel Graphics. Σχεδιασμένοι για την αγορά των entry-level διακομιστών που χρησιμοποιούνται από μικρές επιχειρήσεις καθώς και για την αγορά των entry-level σταθμών εργασίας που χρησιμοποιούνται από πολλούς επαγγελματίες, η οικογένεια επεξεργαστών Intel Xeon E3-1200 v6 μπορεί εύκολα να τα βγάλει πέρα με το ολοένα αυξανόμενο φορτίο εργασίας αλλά και τις πολυπλοκότερες ροές εργασίες των σύγχρονων επιχειρήσεων και επαγγελματιών (για design, analytics, rendering, επαγγελματική παραγωγή και διανομή εφαρμογών εικονικής πραγματικότητας κ.ά) προσφέροντας εξαιρετική ταχύτητα και ευελιξία. 
Όσον αφορά στην ασφάλεια, η νέα οικογένεια Intel Xeon E3-1200 v6 μπορεί να προστατεύσει τα πολύτιμα δεδομένα και την πνευματική ιδιοκτησία με hardware-enhanced χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως είναι οι επεκτάσεις Intel Software Guard (Intel SGX, Intel Software Guard Extensions), που προστατεύουν για παράδειγμα δεδομένα όπως κλειδιά κρυπτογράφησης που χρησιμοποιούνται για επικοινωνίες μέσω Internet από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση κ.ά. Η νέα γενιά Intel Xeon E3-1200 v6 προσφέρει έως και 56% βελτιωμένη απόδοση σε σχέση με τον επεξεργαστή Intel Xeon E3-1200 v2 που χρησιμοποιείται ευρέως από μικρές επιχειρήσεις σε entry-level σταθμούς εργασίας. 
Υποστηρίζεται συχνότητα λειτουργίας έως και 3,9GHz (base clock) που με την τεχνολογία Intel Turbo Boost 2.0 μπορεί να φτάσει έως και στα 4,2GHz. Φυσικά, υποστηρίζεται μνήμη ECC έως και 64GB με συχνότητα λειτουργίας έως και 2400MHz. Σε επιλεγμένα επίσης προϊόντα της οικογένειας, υπάρχει ο τελευταίας γενιάς επεξεργαστής γραφικών Intel HD graphics P630, που προσφέρει βελτιωμένη απόδοση στα γραφικά έως και τρεις φορές σε σχέση με έναν επεξεργαστή Intel Xeon E3-1280 v2.

About Freegr network

Από το Blogger.