Οι Smart TV μπορούν να χακαριστούν

Φαίνεται ότι οι «έξυπνες» τηλεοράσεις, τελικά δεν επιδεικνύουν και την εξυπνότερη συμπεριφορά απέναντι στους Hackers, καθώς οι τελευταίοι μπορούν εύκολα να εισβάλουν στο σπίτι σας μέσω over-the-air (OTA) σημάτων και να χρησιμοποιήσουν τη Smart TV σας ως εργαλείο κατασκοπείας ή για την πραγματοποίηση επιθέσεων DDoS.
Ο Rafael Scheel, ένας ερευνητής ασφαλείας της Oneconsult, έχει αναπτύξει μια επίθεση που επιτρέπει σε Hackers να πάρουν τον έλεγχο των συσκευών χρησιμοποιώντας DVB-T (Digital Video Broadcasting – Terrestrial) σήματα. Σύμφωνα με τον Scheel, αυτή η επίθεση δεν είναι απλά μοναδική αλλά και πολύ πιο επικίνδυνη από τις προηγούμενες σε Smart TV.  O Scheel λέει ότι «περίπου το 90% των τηλεοράσεων που πωλούνται τα τελευταία χρόνια είναι πιθανά θύματα παρόμοιων επιθέσεων», λόγω μιας σημαντικής αδυναμίας στην υποδομή τους.
«Μόλις ένας Hacker πάρει τον έλεγχο της τηλεόρασης, έχει την δυνατότητα να βλάψει τον χρήστη με πολλούς τρόπους» δήλωσε ο Scheel. «Μεταξύ πολλών άλλων, η τηλεόραση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για επιθέσεις σε περαιτέρω συσκευές στο οικιακό δίκτυο ή για την κατασκοπεία τον χρήστη μέσω της κάμερας και του μικροφώνου της τηλεόρασης.»
Smart TV μπορούν να χακαριστούν, με ενσωμάτωση κώδικα μέσω σημάτων
Το νέο hack δείχνει ότι ο επιτιθέμενος, δεν χρειάζεται να είναι κοντά στη Smart TV για να την χακάρει. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας πομπός χαμηλού κόστους, τον οποίο ο Hacker μπορεί να χρησιμοποιήσει για να ενσωματώσει κακόβουλες εντολές, που μπορούν στη συνέχεια να μεταδοθούν και σε κοντινές έξυπνες τηλεοράσεις.

, , , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.