ειδήσεις

Chromebook για τους tech geeks...

To ...μυστηριώδες Chromebook υπάρχει ακόμα και αν δεν είναι αυτή η επίσημη ονομασία. Αποκαλύφθηκε χθες το βράδυ από την Google, δεν διαθέτει το λογότυπο κάποιου κατασκευαστή και απευθύνεται σε testers που θα ήθελαν να δοκιμάσουν το Chrome OS.
Φέρει, απλώς, την κωδική ονομασία Cr-48 κι είναι εξοπλισμένο με μια οθόνη 12,1", υπερμέγεθες touchpad, υποστήριξη του 802.11n-WLAN και μια Webcam. Απουσιάζει, δε, από το nοtebook ένας σκληρός δίσκος όπως και πλήκτρα ειδικών λειτουργιών. Το "Verified Boot" φροντίζει ώστε να μην μπορεί να τροποποιηθεί η διαδικασία boot κάτι που προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια. Μόνο μέσω ενός χειροκίνητου διακόπτη κάτω από την μπαταρία μπορούν οι χρήστες του να κάνουν αλλαγές στο hardware και στο software.
Το guest mode φροντίζει ώστε να μπορεί να χρησιμοποιήσουν το notebook και όσοι δεν έχουν έναν Google λογαριασμό. Και μετά την είσοδο σας στο σύστημα ως guest δεν καταγράφεται καμία δραστηριότητα σας. Ένα μεγάλο αριθμό από τα Chromebooks θα τα διαθέσει η Google σε εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται. Αλλά και ιδιώτες θα μπορούν να τα αποκτήσουν - αλλά μόνο κάτοικοι των ΗΠΑ.
Σε αυτό το site όσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να αποκτήσουν ένα Chromebook. Τα πρώτα notebooks με το Chrome OS αναμένεται να μπουν στην αγορά στα μέσα του 2011.

About Freegr network

Από το Blogger.