ειδήσεις

Εκκίνηση για το Google Editions

Ήταν να ξεκινήσει το καλοκαίρι, αλλά πήγαινε από αναβολή σε αναβολή. Αυτή τη φορά όμως όλα δείχνουν ότι το Google Editions θα ξεκινήσει τη λειτουργία του πριν τα Χριστούγεννα. Το Google Editions είναι η πλατφόρμα της Google για την πώληση e-books, συγχρόνως ένας εκδοτικός οίκος και ένα online βιβλιοπωλείο και, σύμφωνα με τις έως τώρα ανακοινώσεις, τα e-books του θα διαβάζονται σε όλους τους ηλεκτρονικούς αναγνώστες και στον υπολογιστή, ενώ θα πουλιούνται και από άλλα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία στο internet. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα ξεκινήσει στις ΗΠΑ, ενώ στις αρχές του 2011 θα έρθει και στην Ευρώπη.
Η πρώτη επιβεβαίωση ότι επίκειται η λειτουργία του Google Editions ήρθε χτες από τον Jason Hanley, Strategic Partner Development Manager της Google στο συνέδριο Future Book 2010 στο Λονδίνο. Η αναφορά του ότι "μέχρι τα Χριστούγεννα" θα λειτουργεί αντιμετωπίστηκε με επιφύλαξη ("Εννοείς αυτά τα Χριστούγεννα ή τα επόμενα Χριστούγεννα;"), αλλά διευκρίνησε ότι το Google Editions θα λειτουργεί πριν από τις φετινές του χριστουγεννιάκες διακοπές, που σκοπεύει μάλιστα φέτος να τις ξεκινήσει νωρίς... (Δείτε και κάποια χτεσινά retwits από το συνέδριο). Από άλλη διαδρομή, το ίδιο επιβεβαιώνει και η Wall Street Journal σε σημερινό της άρθρο, ενώ προσθέτει ότι ήδη εκδότες έχουν αρχίσει να ανταλλάσσουν αρχεία με τη Google για να είναι έτοιμη η πλατφόρμα.
Ως προς τη λειτουργία του Google Editions, δεν υπάρχει κάτι καινούργιο και επιβεβαιώνονται όσα είχαμε καταγράψει εδώ και εδώ. Αδιευκρίνιστο είναι το τι ακριβώς θα γίνει με το DRM, καθώς η αρχική πρόθεση της Google ήταν τα e-books της να μην έχουν DRM, αλλά τώρα αφήνει ανοιχτό να υπάρχει DRM στα e-books που θα κατεβαίνουν σε ηλεκτρονικούς αναγνώστες.

About Freegr network

Από το Blogger.