ειδήσεις

Hacking: Διέρρευσαν Εκατομμύρια passwords

Σύμφωνα με το techspot η Gawker Media αντιμετώπισε πρόσφατα πρόβλημα ασφαλείας καθώς πάνω από 1.3 εκατομμύρια διευθύνσεις email και κωδικοί διέρρευσαν στο διαδίκτυο, μετά από επίθεση της γνωστής ομάδας hackers με το όνομα "Gnosis".Το κακό δεν σταματά εδώ καθώς οι συγκεκριμένοι κωδικοί έχουν κυκλοφορήσει σε torrent στο thepiratebay μεγέθους 496MB.
H Wall Street Journal κάνοντας μια στατιστική ανάλυση των κωδικών, έβγαλε κάποια πολύ ανησυχητικά αλλά συνάμα και πολύ χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με την λογική ασφαλείας των χρηστών. Σύμφωνα λοιπόν με τον παραπάνω πίνακα πάνω από 4.000 κωδικοί είναι οι αριθμοί 123456 και 12345678, 2000 χρήστες κάνουν χρήση του κωδικού password και 150.000 χρήστες χρησιμοποιούν passwords με μικρά γράμματα.
Μπορεί το παραπάνω συμβάν να μην μας αγγίζει και τόσο καθώς δεν έχουμε accounts στην Gawker , αλλά αν μη τι άλλο κάποτε θα πρέπει να καταλάβουμε πως κωδικούς όπως οι παραπάνω επιβάλλεται να ΜΗΝ τους χρησιμοποιούμε, γιατί είναι τόσο προβλέψιμοι που μόνο ασφάλεια δεν μας παρέχουν.

About Freegr network

Από το Blogger.