ειδήσεις

Παγκόσμιο "μπλακ άουτ" στο Skype

Για μια ακόμη φορά το Skype υπέκυψε στον "ιό" των σοβαρών τεχνικών προβλημάτων, με συνέπεια να τεθεί εκτός λειτουργίας για πολλές ώρες και εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο να χάσουν την επικοινωνία τους μέσω της δημοφιλούς δωρεάν υπηρεσίας διαδικτυακής τηλεφωνίας και βιντεο-σύνδεσης.
Το πρόβλημα, που έπληξε την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ασία, αποκαταστάθηκε ήδη και η εταιρεία απολογήθηκε για την ταλαιπωρία στην οποία υπέβαλε τους πολυπληθείς χρήστες της, οι κλήσεις των οποίων κόπηκαν στη μέση, είτε αυτοί επικοινωνούσαν μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή είτε κινητού ή άλλης φορητής συσκευής. Εκτιμάται ότι περίπου 10 εκατ. κλήσεις "χάθηκαν" λόγω του σοβαρού προβλήματος.
Σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό και το BBC, ανέφερε ότι η διακοπή σχετιζόταν με ορισμένους κεντρικούς υπολογιστές της που βγήκαν εκτός δικτύου, αλλά δεν διευκρίνισε την ακριβή φύση του προβλήματος. Ο διευθύνων σύμβουλος του δικτύου Τόνι Μπέιτς δεν απέκλεισε την πιθανότητα κακόβουλης επίθεσης. Μερικές επιμέρους υπηρεσίες, όπως οι ομαδικές βιντεοκλήσεις, χρειάστηκε περισσότερη ώρα για να επανέλθουν στη φυσιολογική λειτουργία τους.
Το Skype, που ιδρύθηκε το 2003, ανήκει κατά 30% στην eBay και εδρεύει στο Λουξεμβούργο, παρακάμπτει το παραδοσιακό τηλεφωνικό δίκτυο, διοχετεύοντας μέσω Ίντερνετ τις φωνητικές κλήσεις και τις λοιπές επικοινωνίες (βίντεο ή κειμένου). Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές διεθνώς, καθώς έχει περίπου 124 εκατ. χρήστες και κάθε μέρα περίπου 20 εκατ. άνθρωποι το χρησιμοποιήσουν για να επικοινωνήσουν. Το "μπλακ άουτ" προκάλεσε σωρεία παραπόνων από χρήστες στο Twitter και σε άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες.
Φιλοδοξεί να διευρύνει την παρουσία του σε μεγάλες επιχειρήσεις, με την εισαγωγή του το 2011 στο χρηματιστήριο Nasdaq της ΝέαςΥόρκης με στόχο την άντληση ίσως και ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων. Η τεχνική βλάβη, λίγες μόνο μέρες πριν τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με αναλυτές, πλήττει τη φήμη του, δημιουργώντας ανησυχίες και προσκόμματα στην προσπάθειά του

About Freegr network

Από το Blogger.