ειδήσεις

Πέντε συμβουλές για καλύτερη εργασία από το σπίτι

Ως ελεύθερος επαγγελματίας χρειάζεται να εργάζεσαι απ' το σπίτι σου. Ωστόσο, παρόλο που αυτό μπορεί να μοιάζει πιο άνετο και ευχάριστο, συχνά δημιουργεί κωλύματα στη δουλειά σου με αποτέλεσμα να μην μπορείς να συγκεντρωθείς σωστά.
Παρακάτω παραθέτονται 5 χρήσιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να εργάζεσαι πιο παραγωγικά απ’ το σπίτι, χωρίς να αποσπάται η προσοχή σου:
1. Απομονωμένος χώρος
Το δωμάτιο που θα επιλέξεις να έχεις ως γραφείο σου θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να απομονώνεται έτσι ώστε να μπορείς να εργάζεσαι χωρίς να σε αποσπούν άλλοι ήχοι. Αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό σημείο που θα πρέπει να εστιάσεις εφόσον θα εργάζεσαι απ’ το σπίτι.
2. Όρισε τις ώρες που θα εργάζεσαι και το πρόγραμμα που πρέπει να ακολουθείς
Εξίσου σημαντικό με το παραπάνω είναι να μπορείς να εργάζεσαι χωρίς διακοπές μέσα στη μέρα σου. Γι’ αυτό καλό θα είναι να επικοινωνήσεις στους υπόλοιπους που συμβιώνεις ότι εκείνες τις ώρες δεν θα είσαι διαθέσιμος.
Επιπλέον, είναι πολύ εύκολο να «ξεφύγεις» απ’ αυτά που έχεις καθορίσει να κάνεις μέσα στη μέρα καθώς βρίσκεσαι στο σπίτι συνεχώς και έχεις την αίσθηση ότι δεν εργάζεσαι. Ωστόσο, αν προγραμματίσεις ότι θα εργάζεσαι για οκτώ ώρες μέσα στη μέρα, για παράδειγμα 9:00-17:00, σαν να βρίσκεσαι σε κάποιο εξωτερικό γραφείο θα μπορείς να συγκεντρωθείς και να αποδώσεις καλύτερα.
3. Παράμεινε συγκεντρωμένος
Internet, social media, τηλεόραση, τηλέφωνα… Είναι πολύ εύκολο να χάσεις τη συγκέντρωσή σου όταν βρίσκεσαι στο σπίτι.Μπορείς να αυξήσεις τη συγκέντρωσή σου (και να μειώσεις μ’ αυτό τον τρόπο τις ώρες που εργάζεσαι) με τη βοήθεια πολλών εργαλείων.Δοκιμάζοντας διάφορους τρόπους, σίγουρα μπορείς να βρεις αυτόν που δουλεύει καλύτερα για σένα.
4. Κάνε συχνά διαλείμματα
Ειδικά αν εργάζεσαι μπροστά σε υπολογιστή είναι πολύ σημαντικό να ξεκουράζεσαι, καθώς μέσα στη μέρα η παραγωγικότητά σου πέφτει σταδιακά. Αυτό θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα και στην αποτελεσματικότερη εργασία σου. pcnea

About Freegr network

Από το Blogger.