ειδήσεις

Windows 8.1 Update 1. Διέρρευσε το "Spring Update"

Όπως είχαμε αναφέρει, η Microsoft οριστικοποίησε τις προδιαγραφές του Windows 8.1 Update 1, που έφτασε αισίως σε φάση RTM (Release to Manufacturing). Η εταιρεία ξεκίνησε άλλωστε να διανέμει την αναβάθμιση σε συνεργάτιδες εταιρείες και OEMs.Αν και ο γίγαντας του λογισμικού αναμενόταν να ανακοινώσει την διάθεση της αναβάθμισης τον ερχόμενο Απρίλιο, από λάθος στην υπηρεσία Windows Update, έκαναν την εμφάνιση τους ορισμένοι σύνδεσμοι για το κατέβασμα της αναβάθμισης (με ένα "hack" στη registry, τα updates ήταν διαθέσιμα για κατέβασμα από τους servers της Microsoft).
Μία σειρά από patches είναι απαραίτητα για την εγκατάσταση της αναβάθμισης –πρέπει να εγκατασταθούν με συγκεκριμένη σειρά- αλλά μόλις εγκατασταθούν, οι χρήστες θα έχουν στην διάθεση τους την desktop-friendly έκδοση των Windows 8.1. Η Microsoft, αφότου ανακάλυψε το πρόβλημα, σταμάτησε την πρόσβαση στους servers της, ωστόσο ήταν ήδη αργά, αφού η αναβάθμιση Windows 8.1 Update 1 είναι διαθέσιμη πια μέσω πολλών υπηρεσιών διαμοιρασμού αρχείων και downloading.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Οι περισσότερες αλλαγές αφορούν στους χρήστες υπολογιστών desktop. Μερικές από αυτές μπορείτε να δείτε στα screenshots που παραθέτουμε.Όπως μπορείτε να δείτε, η μπάρα εργασιών μπορεί και βρίσκεται πια και στην περιοχή με τις μοντέρνες εφαρμογές των Windows, μπορείτε να κλείνετε τις εφαρμογές με το γνωστό “x” (εμφανίζεται μία σχετική μπάρα στο πάνω μέρος, ωστόσο λειτουργεί και το «σύρσιμο» προς τα κάτω που γνωρίζαμε, αν και δεν εμφανίζεται πια το «εικονικό χέρι»).
Στην οθόνη εκκίνησης (Start Screen) στο μοντέρνο περιβάλλον εργασίας, υπάρχει ένα νέο πλήκτρο για “Shut Down” που με δεξί κλικ αποκαλύπτει και άλλες επιλογές ενώ με δεξί κλικ πάνω σε κάποιο Live Tile αποκαλύπτεται ένα μενού, για "Καρφίτσωμα/ Ξεκαρφίτσωμα", για Απεγκατάσταση κ.ά. Εξ' ορισμού -μετά την αναβάθμιση που κάναμε στον υπολογιστή μας- ο χρήστης εισέρχεται σε περιβάλλον desktop επίσης.

About Freegr network

Από το Blogger.