τεχνολογία

Κάνε το σώμα σου USB με το Connected Paper της Ericsson

Σε συσκευή αποθήκευσης και μεταφοράς ψηφιακών δεδομένων, αντίστοιχη με τα “στικάκια” USB, μεταμορφώνει το ανθρώπινο σώμα η τεχνολογία Connected Paper της σουηδικής εταιρείας Ericsson. Μέσω αυτής της τεχνολογίας, ο χρήστης μπορεί να μεταφέρει τυπωμένα ηλεκτρονικά δεδομένα από ένα χαρτί σε ένα έξυπνο τηλέφωνο (smartphone) λειτουργώντας ο ίδιος ως καλώδιο αποστολής δεδομένων.
Το Connected Paper αποτελείται από μια μικροσκοπική εκτυπωμένη κεραία και ένα μικροτσίπ πυριτίου και λειτουργεί χρησιμοποιώντας το σώμα ως αγωγό/πομπό και το τηλέφωνο ως δέκτη. Η σύνδεση γίνεται εφικτή υπό την προϋπόθεση της ύπαρξης ευρυζωνικής σύνδεσης (broadband wi-fi)στο χώρο.Οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να αποσταλεί με ένα μικρό άγγιγμα εφόσον είναι εκτυπωμένη στο Connected Paper.Χάρη σε αυτή την τεχνολογία, το σώμα μας γίνεται μέρος του δικτύου επικοινωνίας και καθίσταται ικανό να μεταφέρει μουσική, φωτογραφίες ή άλλες πληροφορίες σε μια πόρτα εξόδου όπως ηχεία, οθόνες και εκτυπωτές αντίστοιχα.
Η επιφάνεια χαρτιού έχει μια μοναδική ψηφιακή ταυτότητα και βάσει αυτής χρησιμοποιεί το σώμα μας σαν “καλώδιο”.Η σουηδική εταιρεία έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από σχετικές επιδείξεις και ήδη ερευνά τις δυνατότητες που προσφέρει το Connected Paper, ως μία ακόμη τεχνολογία που θα βοηθήσει να γίνει πραγματικότητα η εποχή της «Διαδικτυωμένης Κοινωνίας».
pcnea.

About Freegr network

Από το Blogger.