Σύμφωνα με μία συνέντευξη του Frank Kuypers, Technical Account Manager της Intel στο GOLEM κατά τη διάρκεια της έκθεσης CeBIT 2014, ένα νέο χαρακτηριστικό θα κάνει την εμφάνιση του σε επεξεργαστές της Intel, με την ονομασία «hooks». Υποτίθεται ότι πρεμιέρα θα κάνει στο επόμενης γενιάς 64-bit SoC της εταιρείας “Merrifield”.
O Kuypers, έδωσε ένα παράδειγμα: “Στο δίκτυο της Intel, μόνο κινητά με συγκεκριμένες εκδόσεις του Android επιτρέπεται να χρησιμοποιούν συγκεκριμένες λειτουργίες. Αν για παράδειγμα, αντικαταστήσεις την έκδοση του Android, με ένα δωρεάν CyanogenMod Android kernel, τότε όχι μόνο ορισμένα chips θα σταματήσουν να λειτουργούν –όπως το LTE/UMTS modem- αλλά ακόμα και emails από τον εργοδότη σου δεν θα μπορείς να τα βλέπεις, επειδή ο επεξεργαστής θα καταχωρεί το νέο λογισμικό, ως λογισμικό κινδύνου, «ρίσκου».
Το «hooks” επιτρέπει την εκτέλεση custom κώδικα όταν κάποιο καθορισμένο γεγονός συμβαίνει (όπως για παράδειγμα όταν ο χρήστης κάνει log-in ή όταν αποθηκεύει κάποιο άρθρο). Η τεχνολογία χρησιμοποιείται συχνά κατά την επιδιόρθωση κώδικα ή για να προσθέσει λειτουργικότητα σε δυαδικό κώδικα. Αλλά τώρα η λειτουργικότητα ενσωματώνεται στο hardware, και επομένως το λειτουργικό σύστημα δεν «αντιλαμβάνεται» την εκτέλεση, ας πούμε, μίας λειτουργίας που αφορά στο «σκανάρισμα για ιούς» είπε ο Frank Kuypers.
Από σχεδιασμού τους, οι επεξεργαστές της Intel, σε αντίθεση με τους «hard coded» ARM επεξεργαστές, χρησιμοποιούν μικροκώδικα. Ο μικροκώδικας χρησιμοποιείται για την αποκωδικοποίηση λειτουργιών CISC (Complex Instruction Set Computer), διασπώντας τις εντολές σε κώδικα RISC. Διάφορα επίσης bugs στο σετ εντολών του επεξεργαστή, μπορούν να διορθωθούν με μία απλή αναβάθμιση του μικροκώδικα.
0 Post a Comment:
Δημοσίευση σχολίου