ειδήσεις

Αποκάλυψε Haswell-E HEDT, Broadwell και Devil's Canyon

Η κωδική ονομασία Devil’s Canyon περιγράφει μία νέα οικογένεια επεξεργαστών που είναι διαλεγμένα για να προσφέρουν εξαιρετικές δυνατότητες υπερχρονισμού. Πέρα από τα διαλεγμένα dies (οκτώ πυρήνες, δεκαέξι νήματα), τα συγκεκριμένα chips θα διαθέτουν ένα ειδικό υψηλής απόδοσης θερμοαγώγιμο υλικό (TIM) ανάμεσα στο die και στον διαχύτη θερμότητας (IHS, Integrated HeatSpreader).

Δημοσιευμένη Εικόνα

Επιπλέον το die θα τοποθετηθεί σε υψηλής ανεκτικότητας συσκευασία, που είναι εξοπλισμένη με ειδικά LGA σημεία επαφής. Τα chips του είδους έχουν σχεδιαστεί για να επιδεικνύουν υψηλά επίπεδα ανεκτικότητας στη τάση τροφοδοσίας.
Οι επεξεργαστές Devil’s Canyon θα κυκλοφορήσουν ως μέλη της οικογένειας Core i7-4xxx, πιθανόν με το διακριτικό «Extreme» στην ονομασία τους και θα συνεργάζονται με motherboards που βασίζονται στο Intel Z97 chipset.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Οι επεξεργαστές με τη κωδική ονομασία “Broadwell”, αντικαθιστούν ουσιαστικά τους “Haswell”, ωστόσο πέρα από την κατασκευή σε κλίμακα ολοκλήρωσης 14nm –που είναι ωστόσο πολύ σημαντική- δεν διαφέρουν ιδιαίτερα από την σημερινή σειρά επεξεργαστών. Θα διαθέτουν νέα χαρακτηριστικά διαχείρισης της ενέργειας, πιθανόν κάποιο/ά νέα ενσωματωμένα σετ εντολών και ίσως επιδεικνύουν μικρές βελτιώσεις στις δυνατότητες IPC (Instructions per Cycle) ενώ αναμένεται να είναι «ξεκλείδωτοι». Χάρη στη νέα κατασκευαστική μέθοδο των 14nm, περιμένουμε σημαντικά υψηλότερες συχνότητες λειτουργίας, τόσο στον τομέα των πυρήνων γενικής χρήσης όσο και στο ενσωματωμένο υποσύστημα γραφικών (iGPU, Intel Iris Pro). Η οικογένεια επεξεργαστών Broadwell αναμένεται να κυκλοφορήσει στο δεύτερο μισό του 2014 (υποστήριξη μνήμης DDR4 θα δούμε στα μοντέλα server, ένα χρόνο μετά στο desktop, μάλλον με skylake).

Δημοσιευμένη Εικόνα

Όσο αφορά στους επεξεργαστές με τη κωδική ονομασία Haswell-E HEDT (High-End DeskTop), παρόλο που έχουμε να κάνουμε ξανά με… 2011 επαφές, δεν αναμένεται να ταιριάζουν στο σημερινό socket LGA2011. Θα διαθέτουν έως και οκτώ πυρήνες γενικής χρήσης και έως 15MB λανθάνουσας μνήμης τρίτου επιπέδου (L3 cache) ενώ θα ενσωματώνουν PCI Express 3.0 root complex 48 δρόμων.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Η Intel αναμένεται επίσης να κυκλοφορήσει και μία socketed έκδοση του Core i7-4770R, που βασίζεται στην αρχιτεκτονική Haswell GT3e, και που ενσωματώνει υποσύστημα γραφικών Iris Pro 5200 με 40 μονάδες εκτέλεσης και 128MB L4 cache.

Επιπλέον για να γιορτάσει τα 20 χρόνια του Pentium, αναμένεται να διαθέσει ξεκλείδωτες εκδόσεις της γνωστής οικογένειας επεξεργαστών, που θα ενσωματώνουν τη τεχνολογία Intel Quick Sync και θα συνεργάζονται με chipsets των σειρών 8 και 9.

Δημοσιευμένη Εικόνα

 Site: TechPowerUp,insomnia

About Freegr network

Από το Blogger.