freegr.gr

4K Ultra HD. Η επανάσταση στον κόσμο των τηλεοράσεων!

O κόσμος των τηλεοράσεων αλλάζει διαρκώς, καθώς νέες τεχνολογίες εμφανίζονται διαρκώς στο προσκήνιο μεταβάλλοντας το τοπίο. Μία από αυτές τις τεχνολογίες είναι και η 4K Ultra HD, η οποία αυτή τη στιγμή αποτελεί το “next big thing” στις τηλεοράσεις, καθώς δημιουργεί νέες συνθήκες που εκτοξεύουν τη ποιότητα της εικόνας στα ύψη και χαρίζουν μοναδική κινηματογραφική αίσθηση στο καταναλωτικό κοινό (που σίγα σιγά θα πρέπει να αρχίσει να ξεχνάει τα 1080p). Τι είναι όμως η πολυσυζητημένη τεχνολογία 4K Ultra HD και γιατί πρέπει να σας ενδιαφέρει;
4K Ultra HD_3
Τι σημαίνει 4Ultra HD;
Χωρίς να μπαίνουμε σε κουραστικές τεχνικές λεπτομέρειες, οι 4Κ Ultra HD (ή UHD) τηλεοράσεις προσφέρουν τέσσερις φορές μεγαλύτερη λεπτομέρεια και ποιότητα εικόνας σε σύγκριση με την τεχνολογία 1080p Full HD. Αυτό μεταφράζεται σε 8.000.000 pixels έναντι των2.000.000 pixels που παρέχουν οι Full HD τηλεοράσεις, γεγονός που σημαίνει πιο καθαρήεικόνα, περισσότερη λεπτομέρεια, μεγαλύτερη γκάμα χρωμάτων, πιο έντονο δυναμικόcontrast και ομαλότερα frame rates. Ουσιαστικά η έννοια του “Ultra High Definition” πρόκειται για μία παραλλαγή του 4Κ κινηματογραφικού στάνταρ, της ποιότητας εικόνας δηλαδή που προσφέρεται στο σύγχρονο cinema. Ωστόσο, παρόλο που η ανάλυση που παρέχεται στην μεγάλη οθόνη του κινηματογράφου ανέρχεται στα 4096x2160 pixels, η consumer εκδοχή της είναι λιγάκι χαμηλότερη, προσφέροντας 3840x2160 pixels. Για αυτό το λόγο και αρκετοί κατασκευαστές τηλεοράσεων συνηθίζουν να αποκαλούν τη συγκεκριμένη τεχνολογία ως Ultra HD ή UHD. Σε γενικές γραμμές, πάντως ένα 4Κ display χαρίζει πολύ μεγαλύτερη πυκνότητα σε pixels, επιτρέποντας όχι μόνο μεγαλύτερη ευκρίνεια αλλά και καλύτερες γωνίες θέασης, που φέρνουν την κινηματογραφική αίσθηση στο σαλόνι του σπιτιού σας. Για να δούμε όμως αναλυτικά τους λόγους που η αγορά μίας 4K Ultra HD πρόκειται για μία άκρως συμφέρουσα επιλογή...
4K Ultra HD_4
Οι 9 + 1 λόγοι για να αγοράσεις μία 4Ultra HD TV...
--> Οι 4Κ τηλεοράσεις διαθέτουν ασύλληπτα επίπεδα λεπτομέρειας!
Το πιο εμφανές προτέρημα των τηλεοράσεων με αναλύσεις 4K είναι ότι η εικόνα που προσφέρουν, καθώς διαθέτουν μεγαλύτερη λεπτομέρεια και ευκρίνεια, χαρίζοντας 4 φορέςκαλύτερη ποιότητα εικόνας σε σύγκριση με τις Full HD τηλεοράσεις. Τα αποτελέσματα πραγματικά θα σας καταπλήξουν και θα σας κάνουν να ξεχάσετε για πάντα τις Full HD τηλεοράσεις (φτάνει μόνο και η πηγή του σήματος να είναι ποιότητας 4K).
--> Διαθέτουν μεγαλύτερο βάθος εικόνας
Τα επιπλέον pixels που διαθέτουν οι 4K Ultra HD TV τηλεοράσεις, προσθέτουν τόσο μεγάλο βάθος στην εικόνα, σε σημείο που να δυσκολεύεσαι να ξεχωρίσεις τo 2D από το 3D!
--> Διαχειρίζονται καλύτερα τα χρώματα
Οι 4K Ultra HD τηλεοράσεις μπορούν να ξεχωρίσουν και να αναμείξουν καλύτερα τα χρώματα, δημιουργώντας ένα οπτικό αποτέλεσμα που αγγίζει τον απόλυτο ρεαλισμό.
--> Προσφέρουν την απόλυτη κινηματογραφική εμπειρία!
H μεγαλύτερη ανάλυση προσφέρει καλύτερες γωνίες θέασης που μοιάζουν να αγκαλιάζουν τον περιβάλλοντα χώρο, αναδημιουργώντας σε μεγάλο βαθμό την αίσθηση που αποκομίζουμε από την μεγάλη οθόνη του κινηματογράφου.
--> Εκμεταλλεύονται πλήρως τις δυνατότητες των 4Blu-rays
H εποχή που τα νέα 4K Blu-rays με χωρητικότητα στα 100GB βρίσκεται πολύ κοντά, οπότε μέσα στους επόμενους μήνες όλες οι νέες ταινίες θα αρχίσουν να κυκλοφορούν με το συγκεκριμένο πρότυπο. Καταλαβαίνετε ότι αυτό και μόνο θα χαρίσει μία νέα πιο συναρπαστική εμπειρία στους φίλους του home cinema.
--> Παρέχουν 4Internet browsing
Οι περισσότερες σύγχρονες τηλεοράσεις υποστηρίζουν smart TV λειτουργίες που σημαίνει ότι δίνουν τη δυνατότητα για σερφάρισμα στο Internet και εγκατάσταση εφαρμογών μοναδικής οπτικής ποιότητας.
--> Περνούν το gaming στη νέα εποχή!
Με τις νέες κονσόλες (Xbox One και PlayStation 4) να βρίσκονται στο προσκήνιο, αλλά και κυρίως τα high-end PC's που προσφέρουν gaming ποιότητας 4K, τα video games με τις δυνατότητες των 4K Ultra HD τηλεοράσεων αλλάζουν επίπεδο!
--> Προσφέρουν καλύτερη ευκρίνεια στις digital φωτογραφίες
Εάν επιθυμείτε να θαυμάσετε τις ψηφιακές φωτογραφίες σας με την απόλυτη ευκρίνεια που να προσεγγίζει την πραγματικότητα, τότε η τηλεόραση 4K Ultra HD είναι η πλέον ενδεδειγμένη επιλογή.
-->Οι 4Ultra HD είναι απλώς το «μέλλον»!
Ήδη οι 4Κ τηλεοράσεις τα πάνε καλά σε επίπεδο πωλήσεων και μέσα στην επόμενη χρονιά η αγορά τους θα γνωρίσει κατακόρυφη άνοδο. H άνθηση που θα γνωρίσει ο νέος αυτός ελκυστικός τύπος τηλεοράσεων, θα υποστηριχτεί επίσης από όλες τις κινηματογραφικές εταιρείες και τα τηλεοπτικά κανάλια, ενώ μάλιστα streaming υπηρεσίες όπως το Netflix έχουν ήδη ξεκινήσει να προσφέρουν 4K content.
→ Είναι πλέον προσιτές οικονομικά!
Εάν κάποτε η μοναδική αναστολή για την αγορά μίας 4K Ultra HD οθόνης πήγαζε από την υψηλή τιμή της, τώρα πλέον κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς στην αγορά κυκλοφορούν πάρα πολλά μοντέλα (στις 40 ίντσες) που στοιχίζουν λιγότερα από 1000 ευρώ.

About Freegr network

Από το Blogger.