τεχνολογία

Έτοιμο το A9 chipset που θα βρίσκεται στα iPhone 6S/7;

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μας έρχονται από την Κορέα, η Apple έχει ήδη αρχίσει να λαμβάνει τα πρώτα δείγματα του ολοκαίνουργιου A9 SoC της Samsung, το οποίο όπως έχει προγραμματιστεί πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στα μελλοντικά iPhone (6S ή και iPhone 7 εάν η Apple σπάσει την "παράδοση"). Οι δύο εταιρείες, αν και ανταγωνίζονται έντονα στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας (σε σημείο που να σφάζονται πολλές φορές), αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συνεργάζονται μεταξύ τους, με την Samsung μάλιστα να αποτελεί έναν από τους κύριους προμηθευτές της Apple στον τομέα των επεξεργαστών.
Το A9 chipset που η κατασκευή του έχει ξεκινήσει στο εργοστάσιο παραγωγής ημιαγωγών στο Austin του Texas βασίζεται στην ειδική τεχνική FinFET με fabrication process στα 14nm. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς η Samsung προτιμήθηκε σε αυτή τη φάση από την ταϊβανέζικη TSMC, η οποία επίσης θα προμηθεύσει την Apple, αλλά αναλαμβάνοντας έναν πιο δευτερεύοντα ρόλο στην προμήθεια των νέων A9 SoC. Το A9 θα είναι ναι μεν εξελιγμένο, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται να φέρει καμία επανάσταση σε σύγκριση με το A8, το οποίο είναι με τη σειρά του κατασκευασμένο με fabrication process στα 20nm. Ωστόσο, όπως λέγεται το A9 σε σύγκριση με τον προκάτοχο του θα προσφέρει 20% μεγαλύτερη απόδοσηκαι ένα περίπου 35% μείωση στην κατανάλωση ενέργειας. Φυσικά, η Apple αναμένεται να χρησιμοποιήσει το A9 και σε άλλες λειτουργίες που σχετίζονται με το κομμάτι του co-processing και της επεξεργασίας γραφικών.650_1000_apple-samsung
Μπορεί να φαίνεται ακόμη πολύ νωρίς (ακόμη καλά καλά δεν έχει κλείσει 3 μήνες στην αγορά το iPhone 6), όμως όσο περνάει ο καιρός είναι βέβαιο ότι θα μαθαίνουμε όλο και περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα μελλοντικά σχέδια της Apple για τη συσκευή που θα διαδεχθεί το iPhone 6.

About Freegr network

Από το Blogger.