freegr.gr

ΟΑΕΔ - Microsoft για δωρεάν μαθήματα πληροφορικής σε ανέργους

Μια νέα συνεργασία του ΟΑΕΔ με τη Microsoft παίρνει σάρκα και οστά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα όπως διαβάζουμε στην Ναυτεμπορική, και η οποία δίνει δωρεάν πρόσβαση σε ανέργους στη διεθνή πλατφόρμα IT Academy της Microsoft για ανάπτυξη των ψηφιακών τους δεξιοτήτων.Το πρόγραμμα έχει την ονομασία «Ακαδημία Πληροφορικής» και όπως δήλωσαν ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θεόδωρος Αμπατζόγλου και η διευθύνουσα σύμβουλος της Microsoft Hellas Πέγκυ Αντωνάκου, αφορά όλους τους ανέργους που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως εξειδίκευσης, ηλικίας η οποιασδήποτε άλλης παραμέτρου.
Με ορίζοντα τριετίας, οι εγεγραμμένοι άνεργοι θα μπορούν να αξιοποιήσουν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση τις εξής υπηρεσίες

1. Παροχή ηλεκτρονικής εκπαίδευσης σε περισσότερα από 1.000 θέματα τεχνολογιών πληροφορικής, όπως λειτουργικά συστήματα, εφαρμογές γραφείου, δίκτυα υπολογιστών, προγραμματισμός, συστήματα ERP και CRM, βάσεις δεδομένων κ.ο.κ.. Ο εκπαιδευόμενος, μέσω ενός μοναδικού κωδικού, θα έχει πρόσβαση στα μαθήματα από οποιονδήποτε υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο, ενώ θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα download των μαθημάτων.

2. Παροχή δωρεάν διαδικτυακής υποδομής μέσω του Office 365 για την υποστήριξη της εκπαίδευσης:

a. Real-time εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας (Lync): Δυνατότητα e-learning με τη βοήθεια ενός «εξελιγμένου Skype», το οποίο θα επιτρέπει στους καθηγητές να διοργανώνουν online εκπαιδεύσεις μέσω video, εφαρμογών, ενώ παράλληλα οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν να τους κάνουν σχόλια και ερωτήσεις σε πραγματικό χρόνο.

b. Δυνατότητα εύκολης δημιουργίας portals μαθημάτων: μέσω της πλατφόρμας Sharepoint Online, οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργούν με απλό τρόπο online σελίδες εκπαιδευτικού υλικού τις οποίες στη συνέχεια θα μοιράζονται με τους εκπαιδευόμενους στο πλαίσιο των μαθημάτων.

c. Δυνατότητα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας: Παρέχεται η δυνατότητα χρήσης email, με 50 GB αποθηκευτικό χώρο, ημερολόγιο και tasks.

d. Δυνατότητα web office: Παρέχεται η δυνατότητα χρήσης των web εκδόσεων Microsoft Word, Excel, Powerpoint, Onenote καθώς και Project Server.

 Site: Ναυτεμπορική

About Freegr network

Από το Blogger.