Freescale

Xodiom: Το high-end smartphone είναι αληθινό;

Μια νέα εταιρεία από τη Γερμανία ετοιμάζεται να μπει στον χώρο της αγοράς των smartphones, κάνοντας μάλιστα ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα. Μήπως όμως όλα αυτά που προσφέρει είναι υπερβολικά καλά για να είναι αληθινά; Ο λόγος για την εταιρεία Χodiom, που εμφανίστηκε πριν λίγες μέρες από του πουθενά και «άναψε φωτιές» στο διαδίκτυο. Η Χodiom, φαίνεται να είναι έτοιμη να λανσάρει στην αγορά ένα high-end smartphone σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή. Η συσκευή προορίζεται για ανταγωνιστής του OnePlus One, αν λάβουμε υπόψη τη μικρή «σπόντα» της εταιρείας: «Για να αγοράσετε το xodiom ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ πρόσκληση. Ζήτω η ελευθερία :-) ». Τι προσφέρει όμως αυτή η άγνωστη εταιρεία; Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν στην ιστοσελίδα της, το Χodiom διαθέτει οθόνη διαγωνίου 5,5 ιντσών QHD ανάλυσης, τεχνολογίας SUPER AMOLED. Στο εσωτερικό του βρίσκεται το SoC Qualcomm Snapdragon 805, με τετραπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στα 2,7 GHz, 3 GB RAM και 32 ή 64 GB αποθηκευτικού χώρου, επεκτάσιμου με microSD.
Στην πίσω όψη της συσκευής φιλοξενείται η κύρια camera, με αισθητήρα ανάλυσης 16 Megapixel, με δυνατότητα αυτόματης εστίασης και οπτικό σταθεροποιητή, ενώ η εμπρόσθια camera έχει αισθητήρα ανάλυσης 5 Megapixel. Το συνολικό φορτίο της μπαταρίας είναι 3.200 mAh, ενώ οι διαστάσεις του είναι 152,7 x 75,9 x 6,6 χιλιοστά. Σύμφωνα με την εταιρεία θα τρέχει Android 5.0 με ένα custom skin της Χodiom με ονομασία xOS. Επιπλέον, η συσκευή είναι ανθεκτική στον ιδρώτα, τη βροχή, τα υγρά, την άμμο και τη σκόνη. Για την οθόνη επιλέχθηκε Gorilla Glass 3, για προστασία από τις γρατζουνιές. Σημαντικό είναι ότι είναι εξοπλισμένο με dual stereo ηχεία και με ειδικό μικρόφωνο για ενεργή ακύρωση θορύβου, ενώ δεν απουσιάζουν οι διάφοροι αισθητήρες, όπως επιταχυνσιόμετρο, γυροσκόπιο, αισθητήρας φωτός, πυξίδα, βαρόμετρο, αισθητήρας καριδιακών παλμών και άλλοι.
 Όλα αυτά προσφέρονται στην τιμή των 329 δολαρίων (268 ευρώ) για την έκδοση των 32 GB και 379 δολάρια (308 ευρώ) για την έκδοση των 64 GB. Πολύ καλό για να είναι αληθινό; Για πολλούς χρήστες πρόκειται για μια απάτη, η ίδια η εταιρεία υποστηρίζει ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Από την στιγμή βέβαια που άρχισε να κυκλοφορεί η είδηση για την εταιρεία, με το αναμφίβολα υψηλού value for money smartphone, άρχισαν και οι αμφιβολίες. Εκτός από το γεγονός ότι πρόκειται για μια άγνωστη εταιρεία, παρατηρήθηκε ότι τα εικονίδια που έχουν χρησιμοποιηθεί στις εικόνες που δημοσιεύει η εταιρεία είναι από κάποιο πακέτο εικονιδίων στο Play Store.

About Freegr network

Από το Blogger.