Europe

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προετοιμάζει στο Ανοιχτό Λογισμικό

"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναβαθμίζει τις πολιτικές χρήσης λογισμικού ανοιχτού κώδικα."
Σημαντική ανακοίνωση εξέδωσε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του Προϊστάμενου της Γενικής Διεύθυνση IT, Pierre Damas, σύμφωνα με την οποία κεντρικό θέμα στην νέα πολιτική της ΕΕ , είναι η προτεραιότητα στο ελεύθερο λογισμικό / λογισμικό ανοιχτού κώδικα, στα ανοιχτά πρότυπα, στις ανοιxτές τεχνολογίες τόσο στα έργα όσο και στις νέες προμήθειες τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών. 

Η εσωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκης Επιτροπής αλλάζει και θα δοθεί προτεραιότητα σε έργα ανοιχτού λογισμικού, σε προμήθειες λογισμικού με βάση τη σχέση τιμής – απόδοσης, αλλά χρειάζεται πρώτα να αποσαφηνίσει νομικά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της πνευματικής ιδιοκτησίας.
Η αναθεώρηση της πολιτικής της ΕΕ η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2015 αναμένεται να κινητοποιήσει πολλούς από τους προγραμματιστές λογισμικού και αξιωματούχους της ΕΕ να προωθήσουν την χρήση του ανοιχτού και ελεύθερου λογισμικού. Άλλωστε, το να υπάρχει στρατηγική βοηθά τους προγραμματιστές να αναπτύξουν και να υποβάλουν ανοιχτό κώδικα ή να προσθέσουν νέα λειτουργικότητα στα ήδη υλοποιημένα έργα με λογισμικό ανοιχτού κώδικα.
Οι φορείς χάραξης πολιτικής της ΕΕ αναγνωρίζουν ότι το ανοιχτό λογισμικό μειώνει το κόστος των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, καθιστά δυνατό τον εκσυγχρονισμό των κυβερνητικών υπηρεσιών και ενδυναμώνει τους Ευρωπαίες εταιρείες παροχής υπηρεσιών.
Η ΕΕ χρησιμοποιεί ήδη πολλά εργαλεία ανοιχτού λογισμικού, περιλαμβανομένων των εξυπηρετητών, των διαδικτυακών εφαρμογών και των υπολογιστών της. Υπάρχουν ήδη πάνω από 10,000 ενεργοί Apache εξυπηρετητές, πάνω από 1800 κεντρικοί υπολογιστές που χρησιμοποιούν Λίνουξ και το Drupal θα είναι το λογισμικό διαχείρισης περιεχομένου της νέας ιστοσελίδας «Europa».

Πηγή : ΕΛ/ΛΑΚ

About Freegr network

Από το Blogger.