ειδήσεις

Ερευνητές ξεκλείδωσαν τον "αναγνώστη αφής" με έναν Inkjet εκτυπωτή

Δύο ερευνητές έχουν καταλήξει σε μια νέα μέθοδο hacking smartphones με τη χρήση βιομετρικής αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων για την προστασία και το ξεκλείδωμα των δεδομένων του χρήστη. Οι Kai Cao και Anil K. Jain από το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών και Μηχανικών στο Michigan State University έχουν επινοήσει μια απλούστερη και ταχύτερη μέθοδος πλαστογράφησης δακτυλικών αποτυπωμάτων που μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα σε 15 λεπτά ή λιγότερο. Αναφερουν ότι η "επίθεση" τους είναι πολύ πιο αποτελεσματική από εκείνη της γερμανικής ομάδας hackers, Chaos Computer Club που "έσπασαν" το Touch ID του iPhone 5S, το οποίο περιελάμβανε την φωτογράφιση (2.5D) του δακτυλικού αποτυπώματος του χρήστη.
Έτσι οι δύο ερευνητές χρησιμοποίησαν μόνο ένα κανονικό εκτυπωτή inkjet, τρία ασημένια αγώγιμα μελάνια AgIC, ένα κανονικό μαύρο δοχείο μελάνης, και ειδικό χαρτί AgIC.
Οι ερευνητές αναφέρουν, ότι ο καθένας μπορεί να πάρει τα δακτυλικά αποτυπώματα ενός ιδιοκτήτης smartphone, ακόμη και είναι κλεμμένο το κινητό, σαρώνοντας στα 300 dpi, με οριζόντιο flip, και στη συνέχεια να γίνει εκτύπωση από την γυαλιστερή πλευρά του ειδικού χαρτιού AgIC. Στη συνέχεια μπορεί να αποκοπεί το δακτυλικό αποτύπωμα, να τοποθετηθεί πάνω από τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων του τηλεφώνου και το τηλέφωνο θα αναγνωρίσει το δακτυλικό αποτύπωμα και θα δώσει πρόσβαση στα δεδομένα στον εισβολέα.

About Freegr network

Από το Blogger.