Ρεκόρ συχνότητας για την GTX 1060 από Έλληνα overclocker

Η αρχιτεκτονική Pascal ευνοεί τις υψηλές συχνότητες με πολλές κάρτες να μπορούν να φτάσουν ή και να υπερβούν τα 2GHz στον πυρήνα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι τα MHz είναι στραγάλια και από ένα σημείο και μετά είναι πολύ δύσκολο το ανέβασμα της συχνότητας. Με πολύ κόπο, μια λευκή GALAXY GTX 1060 HOF GOC και μπόλικο υγρό άζωτο( LN2), ο Έλληνας overclocker FireKillerGR κατάφερε να ξεπεράσει τα 2.8GHz σπάζοντας το παγκόσμιο ρεκόρ συχνότητας για μια GPU. Το παραπάνω ρεκόρ συντελέστηκε στο πλαίσιο του Galax GOC 2016 Worldwide Qualifier Event, με τους τελικούς να είναι προγραμματισμένοι για τον Δεκέμβριο. Ο FireKillerGR χρησιμοποίησε, όπως αναφέρθηκε, μια GALAXY GTX 1060 HOF GOC, η οποία διαθέτει custom PCB και είναι σχεδιασμένη για υπερχρονισμό και με χρήση υγρού αζώτου.
Η GPU της κάρτας έφτασε στα 2885,5MHz η οποία είναι η υψηλότερη συχνότητα λειτουργίας για μια GPU που έχει επιτευχθεί έως τώρα. Απλά για την ιστορία, η στάνταρ συχνότητα μιας GTX 1060 είναι τα 1506MHz με συχνότητα boost τα 1708MHz. Οι μνήμες της κάρτας ήταν χρονισμένες στα 2615MHz(10460MHz GDDR5 effective), με την στάνταρ συχνότητα να είναι τα 2000MHz(8000MHz). Βέβαια ρεκόρ δεν πραγματοποιούνται αποκλειστικά υπερχρονίζοντας την κάρτα γραφικών.
 Ο επεξεργαστής του συστήματος, ένας Core i7 6700K, ήταν και αυτός υπερχρονισμένος στα 6GHz και τοποθετημένος πάνω σε μια ASUS Maximus VIII Impact. Σε αυτές τις συχνότητες ο FireKillerGR κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση στο 3D Mark Time Spy, επιτυγχάνοντας 6349 Marks, επίδοση που είναι η κορυφαία αυτή τη στιγμή με GTX 1060, ενώ στο Fire Strike Extreme, επέτυχε σκορ 8885 Marks, με την GPU να είναι σταθερή στα 2860MHz. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται τέταρτος στην γενική κατάταξη του overclocking event, λόγω δυσκολιών στο SuperPi 32M.

, , , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.