«Αόρατη» η κάρτα του μέλλοντος

Φανταστείτε πώς θα ήταν η καθιερωμένη βόλτα στο σουπερμάρκετ για τα εβδομαδιαία ψώνια, χωρίς την ατελείωτη ουρά στο ταμείο. Το μέλλον των πληρωμών, σύμφωνα με τους ειδικούς, προβλέπεται «αόρατο» και το μόνο που θα έχει να κάνει ο πελάτης θα είναι να περάσει από τις ειδικές πύλες στις εξόδους των καταστημάτων, οι οποίες θα σαρώνουν τις αγορές τους και θα χρεώνουν αυτόματα τον τραπεζικό τους λογαριασμό.
Σενάριο από το μέλλον
«Τα ψώνια αναμένεται να μετατραπούν σε μια αδιάλειπτη διαδικασία μέσω Διαδικτύου, μέσω μιας καταναλωτικής εφαρμογής ή ακόμα και σε ένα φυσικό κατάστημα» δηλώνει στο BBC ο Αμέρ Σαχέντ, διευθύνων σύμβουλος της Barclayscard, υπογραμμίζοντας ότι οδεύουμε προς την κατάργηση της πλαστικής πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας. Κάτι τέτοιο σίγουρα δεν θα είναι απλό, καθώς αναμένεται να φουντώσει τον πόλεμο μεταξύ τραπεζών και τεχνολογικών κολοσσών. Ποιος από τους δύο θα έχει τον έλεγχο του λεγόμενου ψηφιακού πορτοφολιού, και ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για την ασφάλεια των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των χρηστών;
Σύμφωνα με τον κ. Σαχέντ, η πρώτη πιστωτική κάρτα στην Ευρώπη γεννήθηκε το 1966 από την βρετανική Barclays. Στις ΗΠΑ πάλι «χορός» του πλαστικού χρήματος, σε μια πρώιμη μορφή του, είχε ξεκινήσει ήδη από την δεκαετία του ’20. Οι συναλλαγές με την κάρτα μέχρι πρότινος απαιτούσαν αυστηρά την παράδοση της πλαστικής κάρτας κατά την πληρωμή. Πλέον, η κάρτα επιτρέπει ανέπαφες συναλλαγές και «μιλάει» με το smartphone, ενώ ακολουθεί και μια στρατιά από wearables που υπόσχονται να κάνουν την διαδικασία της πληρωμής πιο «ανώδυνη» από πλευράς χρόνου – ο πόνος χτυπάει απευθείας τον τραπεζικό λογαριασμό.

, , , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.