Νέο τμήμα δημιουργεί η Intel για αυτόνομα αυτοκίνητα

Το μέλλον στα αυτοκίνητα, φαίνεται να είναι τα εξελιγμένα ημι-αυτόνομα συστήματα οδικής βοήθειας προς τον οδηγό και τα συστήματα για πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα, αυτοκίνητα που θα μπορούν να κινούνται στον δρόμο με ασφάλεια, ακόμα και χωρίς την ύπαρξη οδηγού. Από ότι φαίνεται στον χώρο της δημιουργίας συστημάτων για αυτόνομα αυτοκίνητα, θα εισέλθει και η Intel, ίσως με μια κάποια καθυστέρηση. Πριν λίγες μέρες η Intel είχε ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τις εταιρίες Mobileye και Delphi, με στόχο να έχει έτοιμο ένα πλήρως λειτουργικό σύστημα για αυτόνομα αυτοκίνητα έως το 2019. Τώρα δημιουργεί και ένα νέο τμήμα με ονομασία Automated Driving Group, ειδικά για αυτό το σκοπό.
Το νέο αυτό τμήμα θα αναλάβει την ανάπτυξη ημι-αυτόνομων και αυτόνομων συστημάτων, για χρήση σε μελλοντικά αυτοκίνητα. Το νέο τμήμα θα διοικεί ο Doug Davis, ο οποίος είναι παλαιό στέλεχος της Intel και προέρχεται από το IoT τμήμα, με την Kathy Winter η οποία προέρχεται από την Delphi και θα δίνει αναφορά στον Doug Davis. Οι εταιρίες που αυτή τη στιγμή δραστηριοποιούνται στον χώρο αυτό, είναι η Qualcomm και η Nvidia. Τόσο αυτές οι εταιρίες, όσο και η Intel πλέον, έχουν βάλει ως στόχο μια αγορά η οποία αναμένεται να εξελιχθεί σε μία εκ των σημαντικότερων μέσα στην επόμενη δεκαετία.
Η Intel έχει ήδη ανακοινώσει μια επένδυση ύψους $250 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ έχει προχωρήσει και σε έναρξη συνεργασίας με την Mobileye και την BMW για την δημιουργία chips που θα χρησιμοποιηθούν σε αυτόνομα οχήματα της τελευταίας, που θα παραχθούν από το 2021 και μετά. Η Intel σκοπεύει να σχεδιάσει ειδικά custom chips για χρήση σε συστήματα αυτόνομης οδήγησης τα οποία συστήματα θα είναι διαθέσιμα σε οποιονδήποτε κατασκευαστή αυτοκινήτων ενδιαφέρεται. Στην CES 2017 αναμένεται να δείξει ένα πρωτότυπο το οποίο θα χρησιμοποιεί επεξεργαστές i7 στην θέση των custom chips που σκοπεύει να σχεδιάσει. Η Delphiθα παρέχει τα radar, LiDAR και τις κάμερες, ενώ η Mobileye θα παρέχει την τεχνολογία real-time mapping, σύστημα mobile vision και έναν multi-domain controller.

, , , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.