ειδήσεις

Στα 299 δολάρια η αγορά των tablet της Microsoft

Ένας εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας που θα καθορίσει την επιτυχία ή την αποτυχία των tablet της Microsoft και κατ' επέκταση και των Windows, θα είναι η τιμή πώλησης των συσκευών.
Μεταξύ των τιμών πώλησης για τα μοντέλα με Windows RT των Surface, ακούσηκε και αυτή των 199 δολαρίων, όμως είναι μάλλον απίθανο να πωλούνται τόσο φθηνά και η επικρατέστερη ακουγόταν αυτή των 299 δολαρίων.
Ο CEO της Microsoft, Steve Ballmer, σε πρόσφατη συνέντευξή του, ρωτήθηκε μεταξύ άλλων εάν τα Surface θα είναι ανταγωνιστικά του iPad, σε σχέση με το κόστος ή τα χαρακτηριστικά τους και η απάντησή του ήταν πολύ ενδιαφέρουσα! Καταρχήν, είπε πως πιστεύει ότι τα Surface είναι ανταγωνιστικά όσον αφορά στα χαρακτηριστικά τους, ενώ πρόσθεσε πως αν ρωτήσεις τον κόσμο, οι περισσότεροι θα πουν πως το iPad δεν είναι και πανάκριβο.
Συνεχίζοντας, υποστήριξε πως τα tablets των 7 ιντσών δε δείχνουν καλά και κανείς δε μπορεί να είναι παραγωγικός με ένα τέτοιο μοντέλο με αυτή τη διάσταση οθόνης. Κανείς δε θα μπορούσε να κάνει δουλειά με ένα Kindle Fire, για παράδειγμα.
Τα "σωστά σημεία" κόστους, είπε ο Ballmer, είναι τα 300 δολάρια και τα 700 ή 800 δολάρια, όταν πρόκειται για την αγορά των PC.
Η απάντησή του, αν μη τι άλλο, δίνει μια σαφή εικόνα για το πώς πρόκειται να διαμορφωθούν οι τιμές των Surface και πως αντιμετωπίζουν στη Microsoft την αγορά των tablets. Όπως φαίνεται από τα... αιχμηρά του σχόλια, θεωρεί τα μοντέλα των 7 ιντσών πως είναι μόνο για ψυχαγωγία και διαχωρίζει αυτά των 10 ιντσών, όπως τα Surface, δίνοντάς τους τη στάμπα των "PC", αφού με αυτά μπορείς και να εργαστείς.
Μετά από αυτό, αναμένουμε την τιμή του φθηνότερου Windows RT μοντέλου, μάλλον στα 299 δολάρια, ενώ τα business μοντέλα, πιθανότατα θα ξεκινούν από τα 699 δολάρια. Αλλά εάν "το iPad δεν είναι και πανάκριβο" τότε μπορεί να δούμε το φθηνό μοντέλο στα 399, αφού και πάλι ανταγωνιστικό θα είναι.

About Freegr network

Από το Blogger.