ΕΕΤΤ

Στην Ολομέλεια της ΕΕΤΤ η τύχη του VDSL στην Ελλάδα

Στην Ολομέλεια της Εθνικής Επτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων που θα γίνει την προσεχή Δευτέρα αναμένεται να κριθεί εάν ικανοποιούνται όλες οι προϋποθέσεις για την έναρξη της παροχής υπηρεσιών VDSL στην Ελλάδα από όλους τους παρόχους υπηρεσιών ευρυζωνικής πρόσβασης, «ανταγωνιζόμενοι υγιώς».
Αυτό ήταν το μόνο σχόλιο που κάνει επισήμως η ανεξάρτητη Επιτροπή, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα. Οι συζητήσεις με τον ΟΤΕ και τους παρόχους, για την παροχή VDSL από το δίκτυό του, έχουν ολοκληρωθεί, και στην Ολομέλεια της Δευτέρας, εκτιμάται ότι θα κριθεί εάν όλα όσα συζητήθηκαν στις 17 Ιουλίου 2012 ικανοποιούνται.
Πάντως, όλοι έχουν συμφωνήσει ότι η εμπορική διάθεση των υπηρεσιών θα γίνει ταυτόχρονα από όλους. Ο ΟΤΕ δηλώνει έτοιμος (εδώ και 19 μήνες), έχει ανακοινώσει τιμές και υπηρεσίες, όπως μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό άρθρο και, δηλώνει πως περιμένει από την Επιτροπή να καθορίσει «το βαθμό κερδοφορίας του».
Εάν η ΕΕΤΤ κρίνει ότι οι προϋποθέσεις -που δεν αφορούν μόνο στις τιμές, αλλά και σε άλλα θέματα που σχετίζονται με το είδος των υπηρεσιών, τις παρεμβολές και άλλα-, πληρούνται, τότε η ΕΕΤΤ θα πρέπει να εγκρίνει τις τιμές του ΟΤΕ και τότε θα δούμε VDSL «γρήγορα» (εντός του 2012). Διαφορετικά, ο κύκλος συζητήσεων θα ανοίξει εκ νέου.

About Freegr network

Από το Blogger.