τεχνολογία

Office 2013 σε Windows RT tablets με περιορισμένα χαρακτηριστικά

Όπως ήδη γνωρίζουμε από το καλοκαίρι, η Microsoft θα ενσωματώσει δωρεάν το νέο Office 2013 σε όλα τα Windows RT tablets που θα τρέχουν σε ARM επεξεργαστές. Αν και δε θα είναι δυνατή η εγκατάσταση desktop εφαρμογών στα Windows RT, ωστόσο θα μπορούν να τρέξουν το Word, το Excel, το Powerpoint και το OneNote του νέου Office 2013, από την κλασική επιφάνεια εργασίας των Windows που έχει βελτιστοποιηθεί για τη χρήση σε οθόνες αφής.
Η νέα Touch Mode λειτουργία θα είναι ενεργοποιημένη ως προεπιλογή για να προσφέρει ακόμη καλύτερη εμπειρία χρήσης του Office 2013 και ευκολότερη πλοήγηση στο μενού επιλογών.
Ωστόσο, η έκδοση του Office 2013 για τα Windows RT έρχονται με ορισμένους περιορισμούς σε ορισμένα χαρακτηριστικά της σουίτας. Αυτό γίνεται κυρίως για να μειώσουν ακόμη περισσότερο τη αδιάκοπη λειτουργία του επεξεργαστή και κατ’ επέκταση τη μείωση κατανάλωσης της μπαταρίας. Έτσι, για παράδειγμα, ο κέρσορας θα σταματάει να αναβοσβήνει αυτόματα ύστερα από ορισμένα δευτερόλεπτα, το caching θα συμβάλλει στη βελτίωση των επιδόσεων και της απόκρισης και έτσι θα εξοικονομείται περισσότερη ενέργεια όταν το Windows RT tablet βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής και δε χρησιμοποιείται από το χρήστη.
Η έκδοση Office Home Student 2013 RT που θα βρίσκεται σε κάθε νέο Windows RT tablet δε θα πωλείται ξεχωριστά και θα υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης των νέων ενημερώσεων μέσω του Windows Update αυτόματα μόλις διατεθεί η τελική έκδοση που υπολογίζεται να αρχίσει από το Νοέμβριο και να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2013.

About Freegr network

Από το Blogger.