τεχνολογία

H GlobalFoundries έχει την κατασκευή chips στα 14nm


Η GLOBALFOUNDRIES, ο μεγάλος κατασκευαστής ημιαγωγών και προμηθευτής της AMD,πάει εμπρός με άλματα. Σήμερα, ανακοίνωσε ότι το 2014 θα κατασκευάζει τα chip της στα 14nm. Τότε, ίσως δούμε την AMD να ξαναμπαίνει στο παιχνίδι. Την διαδικασία την ονομάζει «eXtreme Mobility» και θα παράγει FinFET three-dimensional transistors.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων, έχουμε ακούσει πάρα πολλές φήμες σχετικά με το μέλλον της GLOBALFOUNDRIES. Οι σιωπηλοί ψίθυροι ανέφεραν ότι η GLOBALFOUNDRIES χάνει χρήματα με ανησυχητικό ρυθμό και ότι ο ιδιοκτήτης της από το Αμπού Ντάμπι εξετάζει να πουλήσει τις εγκαταστάσεις. Μετά από έρευνα, καταφέραμε να μάθουμε την σκληρή αλήθεια για την οικονομική θέση της GLOBALFOUNDRIES και πώς βλέπει η διοίκηση της εταιρείας την κατάσταση. Με δυο λόγια, η επιχείρηση είναι στο κόκκινο και θα μπορούσε να σπάσει ακόμα και μέσα στο 2014.
Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη το είδος των επενδύσεων που έχουν γίνει τους τελευταίους έξι μήνες. Πρώτα η τεχνολογία SOI που είχε σχεδιαστεί για τα 14nm έχει παραμείνει στα 28nm, επιτρέποντας στους παρόντες πελάτες SOI (AMD, Microsoft) να συνεχίσουν την κατασκευή των προϊόντων τους, χρησιμοποιώντας SOI τεχνολογία. Αλλά η μεγαλύτερη ανακοίνωση ήρθε στο τέλος της εβδομάδας. Σε μια παρουσίαση στα μέσα ενημέρωσης, η GLOBALFOUNDRIES ανακοίνωσε τα μελλοντικά σχέδια παραγωγής της εταιρείας. Η διαδικασία κατασκευής των 20nm, η οποία είναι προγραμματισμένη να κάνει το ντεμπούτο το 2013 θα χρησιμοποιηθεί μόνο για λίγους μήνες μέχρι τα τελειοποιηθεί η τεχνολογία των 14nm.

About Freegr network

Από το Blogger.