Η χρηστική αξία των αντικειμένων ενίοτε αλλάζει. Πάρτε για παράδειγμα τις βιβλιοθήκες στα περισσότερα σπίτια: ξεκίνησαν ως τόποι συσσωρευμένης γνώσης όπου ανατρέχαμε συχνά προσθέτοντας νέα βιβλία ή αφαιρώντας παλιά για να τα διαβάσουμε. Με τα χρόνια, όμως, απέκτησαν διακοσμητική αξία, με τα βιβλία να καλύπτονται πια από δεκάδες μπιμπελό και μπιχλιμπίδια.
Το ίδιο συμβαίνει στην τεχνολογία. Πριν από 15 χρόνια τα κινητά τηλέφωνα έκαναν αυτό για το οποίο φτιάχτηκαν: τηλεφωνικές κλήσεις. Σήμερα η λειτουργία αυτή είναι τριτεύουσα: οι περισσότεροι χρησιμοποιούν το κινητό για να σερφάρουν στο Ιντερνετ, να κατεβάσουν εφαρμογές, να ακούσουν μουσική, να παίξουν παιχνίδια και να ανταλλάξουν μηνύματα.
Λέτε στο μέλλον να γίνει το ίδιο με τα ρολόγια;
Αν πιστέψουμε τους κατασκευαστές των smartwatches, η ερώτηση «τι ώρα είναι;» θα γίνει κάποια στιγμή το τελευταίο πράγμα που θα μας απασχολεί όταν κοιτάμε το ρολόι μας.
Πολλοί προεξόφλησαν ότι τα έξυπνα ρολόγια θα γίνονταν το απόλυτο γκάτζετ του 2014. Μπορεί ακόμη να μην έχουν επαληθευτεί, όμως όλα δείχνουν ότι οι συσκευές αυτές θα μας απασχολήσουν πολύ τα επόμενα χρόνια.
Αρκετοί κατασκευαστές, όπως η Samsung, η Qualcomm, η Pebble και η Sony, έχουν ήδη δοκιμάσει την τύχη τους στην αγορά, ενώ άλλοι, όπως η Motorola, η LG και η Apple, ετοιμάζονται να ακολουθήσουν.
Επί του παρόντος, τα smartwatches παίζουν τον ρόλο ενός συμπληρωματικού αξεσουάρ που αλληλεπιδρά με το smartphone του χρήστη: για να αξιοποιηθούν όλες οι λειτουργίες τους πρέπει απαραιτήτως να συνδεθούν με ένα κινητό τηλέφωνο μέσω Bluetooth. Στο μέλλον όμως θα κάνουν πολλά περισσότερα - και, μάλιστα, μόνα τους.
0 Post a Comment:
Δημοσίευση σχολίου