τεχνολογία

Gigaset QV830 hands-on review

Πρόκειται για ένα μοντέλο με οθόνη 8 ιντσών αλλά με λόγο 4:3, έτσι είναι πιό «τετράγωνο» απ’ότι θα περίμενε κανείς. Η κατασκευή του περιλαμβάνει σε μεγάλο βαθμό αλουμίνιο, το οποίο καλύπτει σχεδόν όλο το πίσω μέρος, εκτός από ένα μικρό κομμάτι στην κάτω πλευρά που περιλαμβάνει το ηχείο του. Στο εμπρός μέρος, τα περιθώρια πάνω και κάτω από την οθόνη είναι αρκετά μεγάλα αλλά αυτό δε μας πειράζει σε μια budget συσκευή, ενώ τα πλήκτρα αφής είναι τμήμα της ίδιας της οθόνης. Βάρος 339 γραμμάρια και πάχος 8 χιλιοστά είναι ανεκτά μεγέθη για την κατηγορία και δεν προβληματίζουν.
Μια ιδιαιτερότητα του QV830 είναι πως κάθε θύρα και πλήκτρο βρίσκεται στην πάνω πλευρά του, ενώ στις υπόλοιπες τρείς δεν υπάρχει τίποτα. Αυτό ενθαρρύνει τη χρήση σε landscape mode αφού έχετε τα πάντα διαθέσιμα στο αριστερό σας χέρι, αλλά είναι αρκετά «περίεργο» για χρήση σε «κάθετη» θέση. Η πλευρά αυτή, λοιπόν, διαθέτει μια microUSB θύρα, το audio jack, υποδοχή για microSD που καλύπτεται με πορτάκι και φυσικά τα πλήκτρα power/lock και της έντασης. Συνολικά είναι ένα εύχρηστο tablet, απλά οι διαστάσεις του απαιτούν λίγη συνήθεια.
Gigaset QV830 (5)
Gigaset QV830 (3)
Οθόνη, hardware και software
Όπως προείπαμε, πρόκειται για ένα 8άρι tablet με οθόνη IPS, της οποίας η ανάλυση είναι η γνωστή από τους υπολογιστές, 1024x768 pixels (4:3). Αν και όχι ιδιαίτερα μεγάλη για 8άρα οθόνη, μας καλύπτει για την κατηγορία που βρίσκεται το Gigaset QV830. Η χρωματική απεικόνιση είναι καλή και παρ’ότι δεν υπάρχει αυτόματη ρύθμιση φωτεινότητας, η κλίμακα είναι σε σωστά πλαίσια και η μέγιστη ένταση αρκετά ικανοποιητική.
Το tablet τρέχει Android 4.2.2 Jelly Bean με το stock interface, χωρίς καμία αλλαγή. Έως 8 συντομεύσεις μπορούν να τοποθετηθούν στη μπάρα εργαλείων, αλλά και φάκελοι με πολλαπλά shortcuts μέσα τους. Το τετραπύρηνο chipset (MediaTek) στο 1,2GHz δεν είναι κάτι το εξωπραγματικό αλλά κάνει το καθήκον άνετα, μαζί με το 1GB μνήμης RAM, προσφέροντας ομαλή και γρήγορη λειτουργία και απόκριση. Ο αποθηκευτικός χώρος ανέρχεται στα 8GB αλλά αφού επεκτείνεται μέσω microSD, δε θα έχετε κανένα πρόβλημα.
Gigaset QV830
Aπό πλευράς συνδεσιμότητας έχουμε φυσικά Wi-Fi 802.11 a/b/g/n (με Direct), Bluetooth 4.0 με A2DP, GPS, FM ραδιόφωνο και ό,τι χρειάζεται ο μέσος χρήστης.
Κάμερα, ήχος, αυτονομία
Η κύρια κάμερα του QV830 έχει ανάλυση 5 MPixels και μπορεί να κάνει λήψη 1080p video στα 30 FPS. Βέβαια το αποτέλεσμα δεν είναι πολύ υψηλής ποιότητας, αλλά για tablet είναι ακριβώς αυτό που περιμέναμε και μας κάλυψε. Διαθέτει HDR και auto-focus, αλλά όχι φλας. Όσο για την εμπρόσθια κάμερα έχει την ικανοποιητικότατη ανάλυση των 1,2 MPixels και μπορεί να κάνει λήψη 720p video, υπέρ-αρκετή για τα selfies και τις video-κλήσεις σας λοιπόν

About Freegr network

Από το Blogger.