ειδήσεις

Η ιστορία της «φορετής» τεχνολογίας

Η «φορετή» τεχνολογία (wearable technology) είναι ίσως ο πιο παραγωγικός κλάδος στη βιομηχανία της τεχνολογίας στις μέρες μας.
Από συσκευές που μετρούν τα επίπεδα σωματικής άσκησης, μέχρι τα περίφημα Google Glass, δεν είναι λίγες οι εταιρείες-μεγαθήρια που επενδύουν στον τομέα αυτό. Αυτό που ίσως να μη γνωρίζουν οι περισσότεροι, όμως, είναι ότι η ιστορία της τεχνολογίας αυτής ξεκίνησε ως μια προσπάθεια να… εξαπατηθούν τα καζίνο!
Οι πρώτες «φορετές» συσκευές εφευρέθηκαν πίσω στις δεκαετίες του 1960 και 1970, προκειμένου οι τζογαδόροι να μετρούν καλύτερα τα χαρτιά και να βελτιώνουν τις πιθανότητές τους στο τραπέζι της ρουλέτας.
Δείτε παρακάτω μια σύντομη ιστορία της «φορετής τεχνολογίας», όπως παρουσιάστηκε στην ιστοσελίδα Mashable:
1961: 
Ο καθηγητής μαθηματικών του ΜΙΤ, Edward Thorp, αποκάλυψε ότι είχε δημιουργήσει και χρησιμοποιήσει επιτυχώς τον πρώτο «φορετό υπολογιστή», για να κλέψει στο τραπέζι της ρουλέτας. Ο Thorp και ο συνεργάτης του Claude Shannon διαπίστωσαν, ότι η συσκευή τους βελτίωνε κατά 44% τις πιθανότητες του παίκτη να κερδίζει.
1972: 
Ο Keith Taft εφηύρε μια «φορετή» υπολογιστική συσκευή για να έχει πλεονέκτημα στο blackjack. Ονόμασε τη συσκευή του «George» και τη λειτουργούσε με τα δάχτυλα των ποδιών του. Σταμάτησε να τη χρησιμοποιεί, όταν έχασε πάνω από 4.000 δολάρια μέσα σε ένα σαββατοκύριακο.
1975: 
Το πρώτο κομπιουτεράκι-ρολόι χεριού (Pulsar Calculator) κυκλοφόρησε στα τέλη του 1975, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία. Ο πρόεδρος Gerald Ford έδειξε ενδιαφέρον για το μοντέλο περιορισμένης έκδοσης, αξίας 3.950 δολαρίων, με αποτέλεσμα να προκληθεί σάλος στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
1981: 
Ο Steve Mann ένωσε έναν υπολογιστή 6502 με ένα ατσάλινο «σακίδιο» πλάτης, για να ελέγχει ένα φωτογραφικό εξοπλισμό. Ο ίδιος ήταν πρωτοπόρος στη δημιουργία πολλών «φορετών» συσκευών για φωτογραφικούς εξοπλισμούς.

About Freegr network

Από το Blogger.