freegr.gr

Οι Google και Facebook εξετάζουν το ενδεχόμενο να επεκτείνουν τη πρόσβαση στο Internet

Οι δύο μεγάλες εταιρείες μόλις έχουν ξεκινήσει να εξερευνούν τις δυνατότητες των οπτικών ινών (η Google έχει επενδύσει πάρα πολλά χρήματα για δίκτυο οπτικών ινών), των μπαλονιών και των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, για να προσφέρουν πρόσβαση στο Internet. Σύμφωνα με μία αναφορά, οι εταιρείες Google και Facebook εξετάζουν τώρα το ενδεχόμενο να εκτοξεύσουν δορυφόρους.
Πριν λίγο καιρό, και οι δύο εταιρείες κοίταζαν την Titan Aerospace, πριν τελικά καταλήξει στα χέρια της Google. Όσο αφορά στο Facebook λέγεται ότι εξαγόρασε μία αντίστοιχη εταιρεία με έδρα τη Μ.Βρετανία, με την ονομασία Ascenta. Τώρα, σύμφωνα με μία αναφορά από το The Information, οι δύο εταιρείες κοιτάζουν προς το διάστημα (εκπρόσωπος της Boeing είπε στο The Information, ότι οι Google και Facebook έχουν αυξήσει το ενδιαφέρον τους για τη δορυφορική τεχνολογία). Μάλιστα η Google, λέγεται πως εξετάζει την εταιρεία Skybox Imaging, που δραστηριοποιείται στο δορυφορικό Internet.
Πρόσφατα η εταιρεία προσέλαβε τον Brian Holz, που εργαζόταν ως Chief Technology Officer στην O3b Networks, η οποία εκτόξευσε ειδικούς δορυφόρους για να προσφέρει Internet σε αναπτυσσόμενες χώρες. Πριν λίγο καιρό, η Google επένδυσε στην εταιρεία O3b, και έτσι εξασφάλισε μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο της.
Η Google επίσης προσέλαβε τον Dave Bettinger, ο οποίος τα τελευταία 18 χρόνια εργάστηκε στη δορυφορική εταιρεία VT iDirect, η οποία παρέχει υψηλών ταχυτήτων broadband και άλλες επικοινωνίες σε στρατιωτικές υπηρεσίες, καθώς και σε πετρελαϊκές εταιρείες.

About Freegr network

Από το Blogger.