ειδήσεις

Δεν υπάρχει χάσμα γενεών στην Πληροφορική!

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι οι millenials δεν διαφέρουν τόσο όσο πιστεύεται από τις παλιότερες γενιές στην κατανόηση της τεχνολογίας. Η ηλικιακή ομάδα των millenials, δηλαδή όσων βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ηλικία κάτω των 35 ετών, θεωρείται ότι είναι εκείνη που έχει την καλύτερη κατανόηση και πιο άριστη ικανότητα χειρισμού όλων των τελευταίων τεχνολογικών μορφών, προϊόντων και υπηρεσιών σε σχέση με τις παλαιότερες γενιές. 
Το περιοδικό Nature, βασιζόμενο σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα, δημοσιεύει άρθρο που έρχεται να καταρρίψει αυτό τον μύθο. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η ιδέα του άριστου χρήστη της τεχνολογίας γεννήθηκε το 2001 και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αφού το λογικό είναι να αναμένει κανείς ακόμα και από τις νεότερες γενιές να απαιτούν κάποιο διάστημα προσαρμογής σε μία νέα υπηρεσία ή ένα τεχνολογικό προϊόν. 
Η ιδέα πάνω στην οποία βασίζεται η διαδικασία της ανθρώπινης μάθησης δεν αλλάζει για την τεχνολογία, έτσι ώστε να θεωρήσει κανείς τους millenials μια περισσότερο προικισμένη ομάδα σε αυτό τον τομέα. Η θεωρία ότι οι millenials έχουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ικανότητες που τους επιτρέπουν να προσαρμόζονται πιο εύκολα στις τεχνολογικές καινοτομίες δεν βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα, αλλά αποτελεί περισσότερο ένα διαφημιστικό τέχνασμα. Πολλοί ερευνητές εκφράζουν την άποψη ότι εκείνο που αλλάζει είναι ο τρόπος με τον οποίο καθορίζονται οι γενιές στην ανθρώπινη κοινωνία.

About Freegr network

Από το Blogger.