τεχνολογία

Πλατφόρμα hardware Τεχνητής Νοημοσύνης από τη Microsoft

To Project Brainwave της Microsoft υπόσχεται ταχύτατο machine learning σε πραγματικό χρόνο για την Τεχνητή Νοημοσύνη. Η Microsoft θεωρεί ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη σε όλες τις μορφές της, όπως είναι για παράδειγμα, ένας virtual assistant θα πρέπει να ανταποκρίνεται στα δεδομένα, καθώς αυτά εμφανίζονται στο προσκήνιο. Για το σκοπό αυτό αναπτύσσει, στο πλαίσιο του Project Brainwave, τη δική της πλατφόρμα hardware acceleration στο cloud. 
Σύμφωνα με το Engadget από τη Microsoft γίνεται χρήση του Intel Stratix 10 chip, το οποίο προσφέρει απόδοση 39.5 teraflops με καθυστέρηση λιγότερη του ενός milisecond. To Microsoft AI Cognitive Toolkit συνεργάζεται με το chip της Intel έτσι ώστε να προσφέρει ευελιξία στη δημιουργία ενός συστήματος machine learning και να επιτυγχάνεται υψηλή απόδοση που δεν θα περιορίζεται από τα στενά όρια του CPU και της GPU ενός υπολογιστικού συστήματος. 
Το Project Brainwave αναμένεται να είναι μέρος των Azure Cloud Services, με σκοπό να γίνει η χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης σε πραγματικό χρόνο από τις επιχειρήσεις. Σε αυτή τη φάση γίνεται εμφανές ότι δημιουργείται ανταγωνισμός στο πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης που προσφέρεται σε πραγματικό χρόνο μέσω Internet και του cloud. H Microsoft προφανώς και θέλει να ηγηθεί σε αυτή την κατηγορία, όπως δείχνει με την ενασχόλησή της με το Project Brainwave. pchardware

About Freegr network

Από το Blogger.