Μέχρι τώρα οι επιστήμονες πίστευαν πως το σύνολο του ηλιακού μας συστήματος ήταν ένα αποτέλεσμα μίας supernova δισεκατομμύρια χρόνια πίσω. Με τη θεωρία αυτή να τριβελίζει χρόνια τους επιστήμονες του κλάδου, τώρα έρχεται μια νέα υπόθεση από το πανεπιστήμιο του Σικάγο για να ταράξει τα νερά. Δημοσιευμένη πρώτα στο Astrophysical Journal, η θεωρία ισχυρίζεται πως το ηλιακό σύστημα μας δημιουργήθηκε μέσα σε μια γιγαντιαία φούσκα, η οποία με τη σειρά της παράχθηκε από ένα αστέρι 40 με 50 φορές μεγαλύτερο από τον Ήλιο μας.
Αυτού του είδους γιγαντιαία άστρα ονομάζονται Wolf-Rayet (Αστέρες Βολφ-Ραγιέ) και το συγκεκριμένο θεωρείται ως το μεγαλύτερο και πιο καυτό αστέρι σε όλο το γαλαξία μας. Με τη βοήθεια ενός αστρικού ανέμου, μία διαστημική φυσαλίδα δημιουργείται στην οποία μέσα παγιδεύονται αέρια και διαστημική σκόνη, κάνοντας τη φυσαλίδα το τέλειο σημείο δημιουργίας νέων άστρων.
Η θεωρία της supernova μπορεί να εξηγεί πολλά από τα γεγονότα του γαλαξία μας, ωστόσο έχει αποτύχει να δώσει λογική εξήγηση για την αφθονία του ισοτόπου αλουμινίου-26 (aluminum-26) στις αρχές του ηλιακού μας συστήματος καθώς και τη έλλειψη του σιδήρου-60 (iron-60), κάτι που καινούρια θεωρία Wolf-Rayet δικαιολογεί.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
0 Post a Comment:
Δημοσίευση σχολίου