ειδήσεις

Σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη

Μια από τις πιο σημαντικές καινοτομίες της βιομηχανίας smartphones για φέτος ήταν στην πραγματικότητα αυτή που δεν κατάφερε να εξοπλίσει κάποιο τηλέφωνο. Μιλάμε για τον φημολογούμενο σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων που θα είναι ενσωματωμένος στην οθόνη. Πρώτα, είχε ακουστεί ότι θα βρεθεί στο Samsung Galaxy S8 και το Samsung Galaxy S8+. Όταν δεν συνέβη αυτό, υπήρξαν εικασίες ότι θα δούμε τον ενσωματωμένο βιομετρικό αναγνώστη στο Samsung Galaxy Note 8 ή στο Apple iPhone X. Τελικά, ο αναλυτής της KGI Securities, Ming-Chi Kuo, δήλωσε ότι το Samsung Galaxy Note 9 θα είναι το πρώτο τηλέφωνο της Samsung που θα φέρει αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη. Το αστείο της υπόθεσης ήταν όταν αποκαλύφθηκε από ένα στέλεχος της Apple ότι η εταιρεία δεν ασχολήθηκε ποτέ με μια εκδοχή του Touch ID στην οθόνη και ότι από την αρχή ετοίμαζε το iPhone X με Face ID.
Αν αυτό είναι αληθές, τότε όλα αυτά που ακούστηκαν για αποτυχία της Apple να βρει την κατάλληλη τεχνολογία για να τοποθετήσει τον αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη και ότι υπήρχε ένα Σχέδιο «Β» για να βάλει το Touch ID στο πίσω μέρος του iPhone X, είναι παραμύθια. Σήμερα το πρωί, η εταιρεία ανάπτυξης βιομετρικής τεχνολογίας Synaptics ανακοίνωσε ότι έχει αναπτύξει τον πρώτο σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων οθόνης στον κόσμο που ονομάζεται «Clear ID FS9500». Σχεδιασμένο για τηλέφωνα με full-screen οθόνη, διαβάζει το δακτυλικό αποτύπωμα του χρήστη με μία μόνο αφή σε ένα συγκεκριμένο τμήμα του γυαλιού. Και εδώ είναι το συναρπαστικό μέρος της δήλωσης της Synaptic.
Η εταιρεία λέει ότι ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων για οθόνες βρίσκεται ήδη σε μαζική παραγωγή και θα χρησιμοποιηθεί σε ένα smartphone που ετοιμάζεται από έναν κατασκευαστή που βρίσκεται στους πέντε κορυφαίους κατασκευαστές του κόσμου. Έτσι, ποιο τηλέφωνο θα είναι μεταξύ των πρώτων που θα φέρουν αυτή την τεχνολογία; Ίσως η Synaptics να δίνει ένα σημαντικό στοιχείο στο δελτίο τύπου της όταν ανέφερε ότι «με τη βιομηχανία να μετατοπίζεται γρήγορα σε bezel-less OLED οθόνες, η φυσική θέση του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται μέσα στην ίδια την οθόνη». Αυτό είναι σαν να λένε ότι το Samsung Galaxy S9 και το Samsung Galaxy S9+ θα είναι μεταξύ των πρώτων μοντέλων smartphone με ενσωματωμένο στην οθόνη σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων, χωρίς να το λένε πραγματικά.

About Freegr network

Από το Blogger.