τεχνολογία

Pentium Silver και Celeron επεξεργαστές από την Intel

Αφού η Intel αποφάσισε να αλλάξει την ονομασία των Kaby Lake Pentium σε Pentium Gold, ήρθε η ώρα για την ανακοίνωση των νέων μικρότερων Intel Silver και Intel Celeron επεξεργαστών. Οι νέοι επεξεργαστές (Intel Pentium Silver και Intel Celeron) βασίζονται στην αρχιτεκτονική Gemini Lake, και έχουν σχεδιαστεί με στόχο την ισορροπία μεταξύ επιδόσεων και συνδεσιμότητας (connectivity). Προορίζονται για “καθημερινές” εργασίες όπως, office documents και spreadsheets, browsing, παρακολούθηση ταινιών και photo editing, αυξάνοντας ταυτόχρονα τη διάρκεια ζωής των μπαταριών (για mobile συσκευές). 
Σύμφωνα με την Intel οι Pentium Silver επεξεργαστές έρχονται κατά 58% πιο γρήγοροι από αντίστοιχους 4ετίας. Επίσης, στους νέους Intel Pentium Silver και Intel Celeron πλέον προσφέρεται το Gigabit Wi-Fi για ultra-fast connectivity, κάτι το οποίο συναντάμε για πρώτη φορά σε desktop επεξεργαστές της εταιρείας. Στο παραπάνω πλαίσιο χρησιμοποιείται το πρότυπο 2×2 802.11AC στα 160MHz, με έως και δύο φορές ταχύτερο downloading σε σύγκριση με το πρότυπο 802.11AC, 12 φορές ταχύτερο από το 802.11 BGN, πιο γρήγορο ακόμα και από Gigabit Ethernet ενσύρματες συνδέσεις. 
Επιπλέον, τα συστήματα Intel Pentium Silver και Intel Celeron θα είναι σε θέση να χειριστούν τα πλέον πρόσφατα enhanced media για καλύτερη εμπειρία streaming από δημοφιλή sites όπως το YouTube και το Netflix. Στον τομέα του streaming η Intel προσθέτει επίσης για πρώτη φορά μία νέα τεχνολογία απεικόνισης (display technology) με την ονομασία Local Adaptive Contrast Enhancement (LACE). Το LACE βοηθάει τους χρήστες για καλύτερη θέαση σε εξωτερικούς χώρους ή συνθήκες με μεγάλη φωτεινότητα.

About Freegr network

Από το Blogger.