ειδήσεις

ΜΠΛΟΚΟ σε ιστοσελίδες με υπότιτλους ταινιών και σειρών στην Ελλάδα

Είναι αδιαμφισβήτητα το θέμα που συζητιέται έντονα τις τελευταίες ημέρες, μιας και η χώρα μας βρίσκεται στις πρώτες θέσεις με τους χρήστες που επισκέπτονται ιστοσελίδες με torrent links για να κατεβάσουν ταινίες, σειρές, παιχνίδια κλπ. Δεν θέλει και πολύ να καταλάβει κανείς γιατί μπήκε αυτό το μπλόκο, αλλά αρκετός κόσμος εξέφρασε την απορία του για το μπλοκάρισμα και των ιστοσελίδων που παρέχουν υπότιτλους για ταινίες και σειρές.
Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να σχολιάσουμε το σκεπτικό της αρμόδιας αρχής που επιλήφθηκε του ζητήματος, αλλά θα σας το παραθέσουμε αυτούσιο από την επίσημη ανακοίνωση του ΟΠΙ (Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας) για το subs4free.com
"Ο ιστότοπος δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του να καταφορτώνουν (downloading) στους προσωπικούς τους Η/Υ, υπότιτλους σε ψηφιακή μορφή και στη συνέχεια να μπορούν να ενσωματώνουν αυτούς σε αντίστοιχες ταινίες και σειρές, τις οποίες συνήθως καταφορτώνουν παράνομα από το διαδίκτυο.
Οι συγκεκριμένοι υπότιτλοι δεν έχουν δημιουργηθεί από τους δικαιούχους των πνευματικών δικαιωμάτων των ταινιών, είναι εξ ακοής μεταφράσεις με αυθαίρετη απόδοση του πρωτότυπου κειμένου, χωρίς την απαραίτητη ειδική έγγραφη άδεια από τον εκάστοτε δικαιούχο.
Με την ενσωμάτωση αυτών των υποτίτλων σε κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές που καταφορτώνονται παράνομα από το διαδίκτυο, συντελείται σε μεγάλο βαθμό η εξάπλωση της «πειρατείας» κινηματογραφικών έργων"
Όσοι αναζητάτε τρόπους για να παρακάμψετε αυτό το μπλοκάρισμα, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο άρθρο που δημοσιεύσαμε νωρίτερα σήμερα:

About Freegr network

Από το Blogger.