ειδήσεις

ΤΟ τέλος της εκκαθάρισης δίσκου στα Windows 10

Στα Windows 10, η εκκαθάριση δίσκου αποτελούσε όλα τα προηγούμενα χρόνια ένα πολύ καλό εργαλείο, που σου έδινε τη δυνατότητα μόλις αναβαθμιζόσουν σε μια νεότερη έκδοση, να απαλλαχθείς από τα αρχεία της προηγούμενης εγκατάστασης. Ξεκινώντας από το October 2018, η Microsoft εγκαταλείπει την εκκαθάριση δίσκου.
Φυσικά μπορείς να συνεχίσεις να την χρησιμοποιείς, αλλά μάλλον ήρθε η ώρα να σταματήσεις. Ο λόγος είναι ότι πλέον η Microsoft δεν θα υποστηρίζει το συγκεκριμένο εργαλείο, και τα μελλοντικά updates ίσως το χαλάσουν. Ο λόγος δεν είναι μόνο αυτός, αλλά και της πιθανούς λανθασμένης διαγραφής αρχείων, καθώς με την έκδοση 1809 η Microsoft εισάγει και μια νέα επιλογή που σου επιτρέπει να διαγράψεις, ότι υπάρχει στο φάκελο των λήψεων.

Η επιλογή δεν είναι καινούργια, αλλά κατέφθασε με την ενότητα Χώρος αποθήκευσης, αλλά καθώς οι περισσότεροι χρησιμοποιούν την εκκαθάριση δίσκου,  και τσέκαραν κάθε αντικείμενο στη λίστα χωρίς να προσέξουν, είναι πιο εύκολο να διαγράψεις σημαντικό περιεχόμενο μαζί με τα προσωρινά αρχεία. Πρέπει να χρησιμοποιήσεις τον Χώρο Αποθήκευσης.

Όπως δείχνει η εικόνα, μπορείς να επιλέξεις το Απελευθέρωση χώρου τώρα και να επιλέξεις τα αρχεία που θέλεις να διαγράψεις. Πρόσεξε όμως, τι διαγράφεις, γιατί μπορεί να διαγραφούν και αρχεία από το φάκελο των λήψεων. Τέλος, μπορείς πατώντας πάνω στο Αλλαγή του τρόπου αποδέσμευσης χώρου να απενεργοποιήσεις τη διαγραφή αρχείων από το φάκελο των λήψεων.

About Freegr network

Από το Blogger.