τεχνολογία

Snapdragon 8150 και Helio P80: εξωπραγματικές οι επιδόσεις τους

Το επόμενο flagship chipset της Qualcomm, Snapdragon 8150 είναι σχεδιασμένο για επιδόσεις-ρεκόρ. Στην πραγματικότητα έχει ξεκινήσει τα ρεκόρ πριν δύο μέρες όταν πέρασε από το AnTuTu. Σημείωσε πάνω από 360.000 πόντους, 60 χιλιάδες περισσότερους από τον SD845, 45 χιλιάδες περισσότερους από τον νέο Kirin 980 της Huawei και σχεδόν 10 χιλιάδες περισσότερους από το μέχρι προχθές κορυφαίο Apple A12 Bionic.
Ο επεξεργαστής εμφανίστηκε σε ένα νέο benchmark site το οποίο δεν μετρά την υπολογιστική ισχύ ή τις ικανότητες της κάρτας γραφικών αλλά την δυνατότητα ΑΙ. Στην εικόνα από πάνω, βλέπουμε ότι ο Snapdragon 8150 σκόραρε 22082 πόντους σε μια εικονική πλατφόρμα (δεν υπάρχει πραγματικό τηλέφωνο εδώ). Μαζί με τον κορυφαίο επεξεργαστή βλέπουμε και το επερχόμενο MediaTek Helio P80 (πάλι σε εικονική πλατφόρμα) με σκορ 19453! Τα δύο πρωτότυπα ακολουθούνται από μερικά πραγματικά μοντέλα που κυκλοφορούν στην αγορά, όπως τα OnePlus 6, Huawei Mate 20 Pro και  P20 Pro, Google Pixel 3 XL και τέλος το εικονικό MTK Helio P60 dev.
Αυτό που ξεχωρίζει στον πίνακα αποτελεσμάτων εκτός από την εξαιρετική απόδοση του επερχόμενου Helio P80, είναι το σκορ του OnePlus 6 που είναι σχεδόν διπλάσιο από το Pixel 3 XL, κάτι πολύ περίεργο καθώς και τα δύο τηλέφωνα τρέχουν με τον ίδιο Snapdragon 845. Πιθανόν το χαμηλό αποτέλεσμα του Pixel 3 XL να οφείλεται στο λογισμικό το οποίο χρησιμοποιεί αποκλειστικά έναν πυρήνα για επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο.

About Freegr network

Από το Blogger.