τεχνολογία

Hashcat 5.0.0 : Ο γρηγορότερος password Cracker

Νέο Hashcat 5.0.0: Το Ηashcat είναι ένα από τα γρηγορότερα εργαλεία παραβίασης κωδικών πρόσβασης που χρησιμοποιεί GPU για να “αποκωδικοποιεί” md5crypt, phpass, mscash2 και WPA/WPA2.
Το πρώτο και μοναδικό που χρησιμοποιεί GPGPU rule engine.
Όσοι από εσάς γνωρίζουν το εργαλείο, και αναζητείτε το oclΗashcat-plus, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η συγκεκριμένη έκδοση έχει καταργηθεί (εδώ και καιρό), αλλά όλες οι υπηρεσίες του, υπάρχουν στο oclΗashcat.
Το iGuru.gr παρουσιάζει το συγκεκριμένο εργαλείο, για να προστατέψετε τα συστήματα σας και ΜΟΝΟ για αυτόν τον λόγο. Είμαστε ενάντιοι σε κάθε είδους κακόβουλης χρήσης του εργαλείου.
Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Jens Steube, δημιουργός της cracking εργαλειοθήκης Ηashcat, ανακοίνωσε ότι η εφαρμογή του και όλα τα παράγωγά της, από τώρα και στο εξής θα διατίθεται με άδεια ανοιχτού κώδικα.
“Ο τελικός λόγος που αποφάσισα να ανοίξω τον κώδικα ήταν η εφαρμογή των bitsliced DES GPU kernels,” αναφέρει ο Steube στο forum της ιστοσελίδας του.
“Για την επίτευξη μέγιστης απόδοσης και επιδόσεων, το salt πρέπει να ενταχθεί στο πλαίσιο του πυρήνα (kernel) κατά τη διάρκεια της μεταγλώττισης […] Αυτό σημαίνει ότι ο πυρήνας θα πρέπει να καταρτίζεται κατά το χρόνο εκτέλεσης από το σύστημα του χρήστη. Αυτό το είδος της ρύθμισης με τον πυρήνα να προσαρμόζεται σύμφωνα με το salt/hash, είναι δυνατή μόνο εάν είναι διαθέσιμος ο πηγαίος κώδικας.”

About Freegr network

Από το Blogger.