freegr

4 PCIe Gen 4 SSDs στην κάρτα επέκτασης από την ASUS!

Τα risers για Gen 3 NVMe SSDs κυκλοφορούν ήδη, όμως το νέο Hyper M.2 της ASUS πρόκειται να εκτινάξει τις ταχύτητες σε νέα ύψη.
Στη CES 2020 η ASUS έδειξε μια κάρτα επέκτασης για M.2 NVMe μέσα αποθήκευσης που αξιοποιούν το πρωτόκολλο σύνδεσης PCIe Gen 4 που υποστηρίζεται για την ώρα μόνο στη πλατφόρμα της AMD και το X570 chipset - και το TRX40. Η κάρτα διατηρεί την ίδια σχεδίαση με τη παλιότερη της ASUS και έτσι τα drives τοποθετούνται με κλίση για να χωρέσουν χωρίς προβλήματα στο ήδη ψηλό PCB της κάρτας. Στο πίσω μέρος ένας φυγοκεντρικός ανεμιστήρας, κοινώς blower, φροντίζει για τη ψύξη των PCIe Gen 4 drives που όπως γνωρίζουμε και από τη πρόσφατη επαφή μας με ένα τέτοιο, εκλύουν αρκετή θερμότητα ακόμη και όταν καλύπτονται με ευμεγέθης ψύκτρες.
Το κάλυμμα της κάρτας είναι αλουμινένιο με μια λεπτή αισθητική πινελιά όπως και το λογότυπο της ASUS στην κάτω αριστερή γωνία. Λόγω των PCIe lanes που απαιτούνται για να μπουν τέσσερις Gen 4 SSDs σε λειτουργία η συγκεκριμένη υλοποίηση προορίζεται περισσότερο για μεγάλες πλατφόρμες που έχουν άφθονα PCIe lanes με στόχο τη δημιουργία RAID arrays και ταχύτητες 20GB/s όσον αφορά τη ταχύτητα του read.

About Freegr network

Από το Blogger.