τεχνολογία

Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Διαφαίνεται ότι η AMD άλλαξε τις προδιαγραφές της Radeon RX 5600 XT μέσω BIOS update το οποίο προωθείται στους κατασκευαστές, σύμφωνα με αναφορά του HKEPC. Συγκεκριμένα, η AMD φέρεται να αυξάνει τους χρονισμούς των RX 5600XT στα 1615 MHz gaming και 1750 ΜΗz boost αντί των 1375 MHz και 1560 MHz αντίστοιχα, που είχαν ανακοινωθεί στη CES. Επιβεβαίωση αυτών των πληροφοριών έρχεται και από σελίδα προϊόντος της Sapphire RX 5600 XT Pulse κάρτας γραφικών, η οποία δεν έχει κάποια ένδειξη "OC" για να θεωρηθεί ότι η κάρτα έχει ανεβασμένα ρολόγια από την Sapphire.

large.2mEresXVQ8iSdPS6.jpg

Στο παραπάνω στιγμιότυπο, φαίνεται ότι δεν είναι μόνο οι χρονισμοί της GPU που έχουν αλλάξει από τις προδιαγραφές που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε. Επίσης η ταχύτητα μνήμης ανεβαίνει από τα 12 Gbps στα 14 Gbps (15% αύξηση memory bandwidth), ενώ η τυπική κατανάλωση της κάρτας ανεβαίνει 10W, από τα 150W στα 160W. Αυτές οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής προφανώς αλλάζουν τις επιδόσεις της RX 5600 XT και την κάνουν πιο ανταγωνιστική έναντι της RTX 2060, για την οποία η Nvidia προχώρησε σε μείωση τιμής στα 299$, δηλαδή μόλις 20$ πάνω από την RX 5600 XT.

Τέλος, εάν όλα τα παραπάνω ισχύουν θα είναι η δεύτερη φορά που η Nvidia τρώει το τυράκι και πέφτει στην παγίδα να απαντήσει σε ανακοινωμένα προϊόντα της AMD. Η πρώτη φορά ήταν όταν ανακοινώθηκαν οι 5700 ΧΤ, οπότε η AMD είχε αρχικά ανακοινώσει άλλες τιμές και μόλις η Nvidia απάντησε με τη σειρά Super, η AMD επανήλθε και ανακοίνωσε μειωμένες τιμές πριν κυκλοφορήσουν οι δίκες της κάρτες. Τώρα κάνει το ίδιο, αλλά αλλάζει "παιχνίδι" βελτιώνοντας τα specs των GPU που έχει ανακοινώσει, χωρίς να έχουν κυκλοφορήσει ακόμα. 

Οι εξελίξεις θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες...

About Freegr network

Από το Blogger.