ειδήσεις

HEDT επεξεργαστής Intel Core i9-10990XE

Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα και με αυτόν η Intel θα έχει την ευκαιρία να αντιταχθεί στους νέους Threadripper.
Στα forums του ChipHell, γνωστό εδώ και χρόνια για τα πολυάριθμα leaks που έχει πραγματοποιήσει στη κοινότητα του PC hardware, βλέπουμε να αναρτώνται post με τον Core i9-10990XE, έναν Cascade Lake-X επεξεργαστή για το μεγάλο socket LGA 2066 και το X299 chipset της Intel ο οποίος θα προσφέρει τα μέγιστα στη συγκεκριμένη πλατφόρμα και σε όσους ψάχνουν τις απόλυτες επιδόσεις από την Intel.
Ο χρήστης που ανάρτησε τις πληροφορίες έδωσε μαζί και ένα screenshot από το CPU-Z ενώ μας γέμισε με μερικά χρήσιμα χαρακτηριστικά. Αν και το συγκεκριμένο βήμα δείχνει λογικό από την Intel για να χτυπήσει τους νέους Threadripper, μερικοί σπεύδουν δηλώνοντας πως πρακτικά αυτός ο αριθμός των πυρήνων δε γίνεται να εγκατασταθεί στο περιορισμένου χώρου substrate των 'μονολιθικών' LGA 2066 CPUs που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά - εκτός εάν η Intel χρησιμοποιεί μεγαλύτερα dies, σαν και αυτά που κυκλοφορεί εδώ και χρόνια στη server αγορά (eXtreme Core Count) με μερικές τροποποιήσεις για να γίνει εύκολη η τοποθέτησή τους στο υπόστρωμα του LGA 2066.


Το δείγμα είναι qualification sample κάτι που σημαίνει ότι είναι αρκετά πιο κοντά στη retail μορφή του επεξεργαστή ενώ ψίθυροι για αυτόν είχαν ακουστεί από motherboard vendors και στη φετινή CES 2020. Αν και οι εκθέτες δεν είχαν περισσότερα να πουν, το leak αναφέρει επίσης πως οι χρονισμοί του μπορεί να φτάσουν και τα 5GHz με χαμηλές τάσεις, ενώ το CPU-Z γράφει επίσης 4GHz στο base clock και 380W στο TDP, αρκετά υψηλότερο από τους υπόλοιπους της σειράς.

About Freegr network

Από το Blogger.