freegr

OI λύσεις υδρόψυξης για server υψηλής πυκνότητας στη CES 2020

Η Alphacool είναι γνωστή για τις λύσεις εξατομικευμένης υδρόψυξης που παρέχει, στοχεύοντας στους λάτρεις του "αθλήματος". Πολλοί, όμως, δεν γνωρίζουν ότι η εταιρεία έχει καλή παρουσία και στον επαγγελματικό χώροΣε συστήματα HPC/Datacenter η υδρόψυξη είναι εξαιρετικά σημαντική, διότι απαιτείται εξειδικευμένος σχεδιασμός καθώς τα πλαίσια (racks ή U's) δεν έχουν τις διαστάσεις των τυπικών πλαισίων που χρησιμοποιούνται στο Desktop.

large.69898_02_high-density-server-liquid-cooling-alphacool-cove-ces-2020_full.jpg

Η Alphacool παρουσίασε λύσεις για servers που χρησιμοποιούνται για υπολογισμούς ή για GPU rendering. Στην παραπάνω εικόνα φαίνεται ένα σύστημα αποτελούμενο από έναν 2990WX 32-core Ryzen Threadripper σε πλατφόρμα X399 μαζί με τέσσερις RTX 2080 Ti GPU's. Σε όλες τις κάρτες έχει τοποθετηθεί υδρόψυξη με ειδικές εισόδους από το άκρο των καρτών, ενώ η λαστιχένια σωλήνωση πηγάζει από έναν μικρό διαχωριστή (splitter) που ενώνεται με ένα μεγάλο ψυγείο διαστάσεων τριών ανεμιστήρων, σε διάταξη υψηλής στατικής πίεσης push/pull.

large.69898_01_high-density-server-liquid-cooling-alphacool-cove-ces-2020_full.jpg

 Στην παραπάνω εικόνα φαίνεται να τρέχουν επαναλαμβανόμενα τα Cinebench και Octanebench και οι μέγιστες θερμοκρασίες για τον επεξεργαστή είναι 56C και για τις GPU 56C με πλήρες φορτίο. Αυτές οι επιδόσεις ψύξης είναι εντυπωσιακές αναλογοζόμενοι το πόσο κοντά είναι οι κάρτες μεταξύ τους, ενώ επιτρέπουν τη μέγιστη αξιοποίηση του υλικού καθώς αποφεύγονται φαινόμενα throttling.

Ένα τέτοιο επίτευγμα μπορεί να μην φαίνεται εντυπωσιακό για τους λάτρεις των PC υψηλών επιδόσεων, οι οποίοι μπορούν να αποφεύγουν το throttling χάρη στις πολλές εξειδικευμένες λύσεις που υπάρχουν για το Desktop, για τους server όμως, όπου ο διαθέσιμος χώρος είναι εξαιρετικά μικρός και οι πυκνότητες του υλικού πολύ μεγάλες, τα νέα είναι σημαντικά. Με τέτοιες λύσεις, επίσης, διαφαίνονται και οι σχεδιαστικές δυνατότητες της ομάδας που σχεδιάζει τα προϊόντα της Alphacool.

About Freegr network

Από το Blogger.