ειδήσεις

Η τεχνολογία Narrow-Band Internet of Things στην Ελλάδα

Η εταιρία παρουσιάζει τις εφαρμογές της τεχνολογίας Narrow-Band Internet of Things (NB-IoT) σε live demo στο περίπτερό της στο συνέδριο InfoCom World. Τον κόσμο του Internet of Things (IoT) παρουσιάζει η COSMOTE, πρώτη στην Ελλάδα και από τους πρώτους στην Ευρώπη, στο συνέδριο InfoCom World, σε συνεργασία με τη Deutsche Telekom και τη Huawei. Οπως αναφέρει η εταιρία σε σχετική ανακοίνωση, μέσα από μια ζωντανή επίδειξη (live demo) καινοτόμου εφαρμογής, που αξιοποιεί την τεχνολογία Narrow-Band Internet of Things (NB-IoT), οι επισκέπτες του περιπτέρου COSMOTE έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μια γεύση από τις νέες δυνατότητες που φέρνει η συγκεκριμένη τεχνολογία στο Internet of Things.
Το NB-IoT αφορά στον τρόπο διασύνδεσης συσκευών όπως αισθητήρες, αυτοκίνητα, ρομπότ κ.λπ. μεταξύ τους. Η νέα τεχνολογία προσφέρει ευκολότερη διασύνδεση και με χαμηλότερο κόστος, σε σχέση με τον τρόπο που γίνεται μέχρι σήμερα. Επιπλέον, η συγκεκριμένη τεχνολογία υπερτερεί σε ποιότητα και ασφάλεια στην κίνηση δεδομένων, σε σχέση με άλλες τεχνολογίες IoT και Μ2Μ εκτός κινητών δικτύων, ενώ η χαμηλή ισχύς της αυξάνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής στους αισθητήρες με μπαταρίες. Σημειώνεται ότι το NB-IoT θα αναβαθμιστεί περαιτέρω, ώστε να συμπεριλάβει μεθόδους εντοπισμού θέσης, περιαγωγής, υπηρεσιών μετάδοσης πολυμέσων και πολλών ακόμη λειτουργιών, που θα εξελίξουν σημαντικά τις δυνατότητες του Internet of Things.
Η λύση που παρουσιάζεται ζωντανά στο περίπτερο COSMOTE στο Infocom World, δίνει μια γεύση των δυνατοτήτων γρήγορης & αυτόματης εύρεσης θέσης parking στους οδηγούς σε πραγματικό χρόνο, αξιοποιώντας την τεχνολογία NB-IoT, μέσω του δικτύου κινητής COSMOTE 4G. Η συγκεκριμένη εφαρμογή θα αποτελεί ένα απαραίτητο εργαλείο στις έξυπνες πόλεις του κοντινού μέλλοντος, όπου η εύρεση θέσης στάθμευσης στην επιθυμητή περιοχή και η αυτόματη καθοδήγηση σε αυτήν θα γίνεται αυτόματα, συμβάλλοντας στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας και την καλύτερη ποιότητα ζωής των πολιτών.

About Freegr network

Από το Blogger.