Τηλεμετρία διαθέτουν οι τελευταίοι οδηγοί της Nvidia

Η συλλογή πληροφοριών εξ αποστάσεως μέσω λογισμικού τηλεμετρίας(telemetry), ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά των Windows 10 που πολλοί δεν καλωσόρισαν, μιας και θεωρούσαν ότι θα μπορούσε να παραβιάζεται η ιδιωτικότητά τους.
Η συλλογή πληροφοριών όμως φαίνεται να μπαίνει για τα καλά στην ζωή μας, ακόμα και μέσω των οδηγών των συσκευών μας και πιο συγκεκριμένα μέσω των οδηγών της Nvidia, όπως αποκάλυψε το MajorGeeks. Ειδικότερα το MajorGeeks αναφέρει ότι ενημερώθηκε για την ύπαρξη υπηρεσιών(services) τηλεμετρίας στους οδηγούς της Nvidia, με τις σχετικές υπηρεσίες να αναλαμβάνουν να στείλουν πληροφορίες στην Nvidia. Ακόμα δεν είναι γνωστό το είδος των δεδομένων που αποστέλλονται, πιθανόν να είναι απλά στοιχεία που σχετίζονται με κάποιο κρασάρισμα ή άλλου τύπου δυσλειτουργίας που σχετίζονται με την κάρτα γραφικών για μελλοντική βελτίωσή των οδηγών.
Αλλά το γεγονός ότι η ύπαρξη των υπηρεσιών τηλεμετρίας δεν ήταν γνωστή έως σήμερα, αλλά και η απουσία ενημέρωσης όσον αφορά το τι πληροφορίες αποστέλλονται στην Nvidia, σίγουρα δεν θα αρέσει σε πολλούς. Αν και θεωρείται πιθανό οι υπηρεσίες αυτές να εγκαθίστανται μαζί με το GeForce Experience, αυτό δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί. Για αυτούς που θα επιθυμούσαν να απενεργοποιήσουν τις υπηρεσίες αυτές, το MajorGeeks δημοσίευσε έναν σχετικό οδηγό, μιας και δεν υπάρχει σχετική επιλογή κατά την εγκατάσταση του οδηγού.
Ο οδηγός αυτός περιλαμβάνει την λήψη του Microsoft Autoruns μιας portable εφαρμογής της Microsoft για να ελέγχουμε τις εφαρμογές που ξεκινάνε κατά το boot, το log in ή την έναρξη εφαρμογών. Όντας portable δεν απαιτεί εγκατάσταση Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε, είναι να τρέξουμε το Microsoft Autoruns, να βάλουμε στο φίλτρο "Nvidia" και να κόψουμε τις παρακάτω τρεις υπηρεσίες τηλεμετρίας. Με την πλειοψηφία να μην χρησιμοποιεί κάποιον wireless controller της Nvidia ή το ShadowPlay, το MajorGeeks προτείνει και το κόψιμο των Nvidia Wireless Controller Service και NvStreamKms υπηρεσιών.

, , , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.